Minnakkk prednol avil iğne ( kortizon dediğiniz sanırım prednol) ya kestine ya da zyrtec 20 mg kullanıyorum. Kestine daha etkili bir ilaç dediğinizi hiç kullanmadım. Ben 2 kere geçirdim ilkinde 1 bucuk yıl sürdü yine bir kas gevşetici ilaç kullanmıştım bir de nurofen 1 haftasonra başladı o zaman doktor 1 hafta sonra olmaz dedi ciddiye almamıştı ama oluyormuş. O 1 bucuk yıl boyunca hiç ilaç kullanmadım ağrı kesici bir tek parol içtim hala parol dışında içemem. 1 bucuk yıl zyrtec kullandım yavas yavas azaltarak mesela önceden günde 1 tane iciyorsam 2 günde 1r düşürdüm sonda 3 günde 1 öyle öyle derken bıraktım ilacı tamamen bu arada D vitaminim ve b12 cok düşük çıkmıştı onları yükselttim ve aklımdan cıkardım ürtikeri kaşınırsam kaşınayım napim ilaç içerim geçer moduna geçtim. 2. Oluşumda da doğumdan 6 ay sonra oldu yine bir ilaçla başladı ibramin cold mu ne öyle bir soğuk algınlığı ilacı. Yine prednol +avil 3 günlük iğne tedavisi bu sefer kestine kullandım 10 güne geçti bu sefer tamamen uzun sürmedi. Ve yine D vitaminim cok düşüktü yine d vitamini kullanıyorum.
Kısaca bence bu hastalık bağışıklıkla ilgili bağışıklığın düştüğü zaman vuruyor seni. Suan senin alevli zamanı anlıyorum ama hep böyle kalmayacak emin ol 10 güne geçer benim ilkinde bu kadar uzun sürmesinin sebebini tamamen psikolojiye bağlıyorum o kadar çok kafama taktım ki doktor doktor geziyordum ilaç içmekten nefret ediyordum aşırı uykum geliyordu cünkü o yuzden moralini bozma ilaçlarını düzgün kullan googleda araştırma yapma geçer ☺️
Umarım yardımcı olabilmişimdir başka sorun varsa sorabilirsin geçmiş olsun 🌸