irem05 Kızlar merhaba, bebeğim 11 aylık. Sürekli emerek ve kucakta sallayarak uyutmak beni yoruyor. Uyku eğitimi vermek istiyorum, nasıl yapmak gerekiyor? Bu durumda olanlar var mı?
Elifkzlcn irem05 aynı durum bendede var gündüz emmeden uykuya geçiyor pt ama gece sabaha kadar uyanıp emerek uykuya geçiyor eğitimi alacağım sanırım bende ay sonu
Dodikinanniskosu irem05 eğitim almış biri olarak deneyimimiz yazayim öncelikle sabırlı olmalısın benim kızım uykuya her geçişinde hep kiyameti kopardığı icin ben zaten göze almıştım 11 aylik ise sabah 7 uyandirin daha gec uyanıyorsan eğer sonrasında 3 saatt sonra rutin yaparak uykuya götürün işte. Oyuncakları toplayın bir kitap okuyun vs kendi rutini izi ayarlayın uyku zamanını anlaması için ilk 2 3 gün kucakta mayistirtirin ama uyumasina izin vermeyin mayistiktan sonra yatağına koyun aglayacaktir tabiki 3 dakika boyunca yatakta destek verin sirtini saclarini oksayin simdi uyku vakti falan diyin sakinlesmezse ise 3 dakika sonunda kucaga alin sakinlestirin sakinleştigi an tekrar yataga koyun yine 3 dk yatakta sakinlesme sini sağlayın olmazsa yine kucak bu şekilde 45 dakika devam edin yatak kucak vs olarak 45 dakika da uykuya dalmazsa yatağında odadan çıkın bi 10 saniye kadar sonra girin sanki uyumuş uyanmis gibi günaydın diyip alın ve normal bi sekilde oyun vs oynayın zaten uykusu olacak bi yarim saat 45 dk sonra tekrar rutinlere yine mayistirin 3 dk yatak sakinlesmezse kucak şeklinde devam edin ilk günler saat düzeni olmaz ama 2 3 gune oturacaktir ilk uykuyu sabah uyandıktan 3 saat 2. Uykuyu uyandığı saatten 3 saat. 15 dk sonra yaptırın gece de örnek veriyorum 20.00 gibi uyuduysa gece 11 12 gibi rüya öğünü birde gece 3. 3.5 gibi rüya öğünü yapın ki emmek için uyanmasin. Bu şekilde bir süre düzene girdi benim kızım ama sonra dış atak vs derken bozuldu tabi direniyorlar o dönemler bozulmadan ilerlerseniz ne mutlu bizim ki biraz bozuldu 🤷♀️
Minigim38 Dodikinanniskosu ben bu şekilde deniyorum ama ya rüya öğünü saati gelmeden uyanıyor yada ruya öğünü yaptıktan 10 20 dakika sonra uyanıyor ve emerek uykuya geçmek istiyor
irem05 Dodikinanniskosu yarın uygulamaya başlayacağım. Umarım sabırla ilerleyebilirim 🤗 kaç güne otutturabiliriz acaba? Mesela 2-3 gün sürekli uyku zamanı evde olmalıyız değil mi? Yer değiştirmemeliyiz
Efba Dodikinanniskosu deneyiminizi ne güzel paylaşmışsınız, teşekkürler. 🍀 Benim bebeğim 3 aylık, ben de 4. ayda uyku eğitimi vermeye başlayacağım inşallah. 🙏
Dodikinanniskosu Minigim38 uykuya döndürüp uyuduktan Sonra emzirin biraz destekle geçer bi kac gun onlarında alışma süreci var 😊
Tugcceknr Dodikinanniskosu 3aylıkken başlasam olur mu sizce gündüz ya çok uyuyo yada az uyuyo dengeyi sağlayamıyorum akşam saat 6-7 başliyor ağlamaya saat 9a kadar ağliyor uyutmaya 8e başlıyorum hergün akşam 9da uyuyor ama nerde olursak olalım
Dodikinanniskosu Tugcceknr çok erken 5 aydan sonra önerilir uyku egitimi ama siz rutin oluşturmak için adımlar atabilirsiniz yine aynı saatlerde uyanıp uyumasi gibi uykudan önceki rutinler gibi