Dilaraks öncelikle bebeğinizi bu fikre alıştırın. Emzirirken artık büyüdüğünü, memeye ihtiyacı kalmadığını ve yakın zamanda memeye bay bay diyeceğinizi söyleyin. Oğlunuza ve kendinize zaman tanıyın çünkü bıraktıktan sonra anne de üzülüyor. Birkaç hafta bunları söyleyerek iyice o fikre alışın. Sonrasında ben 5 gün belirlemiştim ve kızıma 5 gün sonra memeye bay bay diyeceğiz deyip geriye saydım. 4 dün sonra bay bay diyeceğiz, 3 gün sonra bay bay diyeceğiz diyerek son güne geldik. Sabah uyandı yanına uzandım, son kez meme var sonra bay bay diyeceğiz dedim. Ve son emzirmem oldu. Sonraki 1 hafta sadece sabahları uyandığında ağladı, ilk 1-2 gün meme dedi, sonraki günler sebebini söylemeden ağladı, sarıldım her seferinde, ben buradayım dedim, sakinleştirdim. 1 hafta sonra sabah ağlamaları da bitmişti. Çok korkuyordum ama benim ve kızım için kolay bir süreç oldu. Buna uzun süre boyunca biteceğine alışmış olmamızın çok etkisi var. Aceleye getirmeyin, çocuğunuzu memenizden tiksindirecek yöntemlere başvurmayın yeterli. Kolaylıklar diliyorum :)