Asil_T Merhaba hanımlar, pastorize sutten yoğurt mayalayayim dedim kac kere denedim olmadi kivami sulu ve uzuyor. Doktor paatorize sutten mayalamamizi soylemisti o yüzden yapmak istedim ama olmadı. Sizin deneyiminiz var mı bu konuda?
Shewolff Asil_T ben şoktan hem mayasını hem sütü alıp makinada yapıyorum gece de sabaha kadar dolapta bekliyor taş gibi ve harika oluyor 🤤
birkuzuannesi Asil_T Ben hep pastörize sütten mayalıyorum. Maya olarakta activa kullandım sade taş gibi olur yoğurdum
Denizanasi92 Asil_T ben de pastörize sütle yapıyorum şişede satılan günlüklerden. Sünme sebebi hazır yoğurtla mı mayaladınız probiyotik kaybı sünme yapar diye biliyorum.
Bobmarley Asil_T pastörize DOĞAL sütten deneyin. Bize de doktor pastörize önerdi ama doğal süt alın. Onlar iki gün sonra bozuluyor mesela dolapta durunca ordan da anlayabilirsiniz mayalanabilir olduğunu. Kutu sütler süt tozuyla yapılıyor yoğurt tutar ama yenmez o süner uzar. Bir de activia ile mayalamamizi önermişti doktor hep onla mayalıyorum ben.
Elisamoms Az önce pastörize sütten yaptım daha önce Migros’tan aldım güzel oldu çok sulu olmadı birkaç saat sonra dolaba koydum 1 gün beklettim öyle tüketti bebeğim ama evde yapılmış yoğurdu maya olarak kullandım hazır probiyotik maya kullandım olmadı bugün maalesef sütü attım ☹️
Shewolff Elisamoms hangi markayı anlıyorsun benim burada olduğum yerde şokta hemen süt bitiyor oraya bakayım en azından 🥹
gamgun Tas gbi olmasa da yapıyorum evet. Probiyotik mayayla yapyorum. Kizim sevyo yiyo o yuzden hic kivamina taklmadm bn
Elisamoms Shewolff Migros’un kendi pastörize süt markası var kutuda onu aldım yaptım ama mayan evde yapılmış yoğurtla yapman lazım hazır yoğurt maaalesef olmuyor birkaç saat sarıp güneşte odada beklettim sonra buzdolabına koydum 1 gün sonra tükettik
hepbahar123 Ben hep yapiyorum taş gibi oluyor . Güzelce kahnatın kaynarken kepçeyle buharını çıkarın sonra parmagınizla yediye kadar sayin . Activia ile mayalayın . Bir kaba 1 ya da 1 bucuk yaşik activia koyun ılıyan sütten ekletil karıştirin sonra süte söküo biraz karıstırın üzerine temiz bi bez serin kalatin ve güzelce sarıp sarmalayım tuttuktan sonra kapağı açık buzdolabinda epey bekletin ve sonra kapağü kapatın taş gibi olur
jap hepbahar123 pastorizeyi kaynatmak gerekiyor mu sadece mayalanma ısısına getirmek yeterli diye biliyorum
Asil_T Bobmarley denicem varmi onereceginiz bir marka. Bir de ben minik kavanozlara yapmaya calisiyorum bu sefer tencerede yapayim dedim ama yine olmadi. Birde çiğ sütten denedim kaynattim guzelxe ondsn yaptim tas gibi oldu
Denizanasi92 Asil_T onunla iyi olmaz yoğurt mayası alın toz şeklinde marketlerde var. Pastörize sütte kutu olanlardan değil günlük pastörize sütler var onlarla yapın
Sule9191 Asil_T benimde ilk zamanlar tutmadı pastörize süt diye kaynatmamıştım meğer kaynatmak gerekiyormuş. Kaynatıyorum biraz ılık oluyor sonra mayalıyorum
Sule9191 Asil_T evet ondandır kaynatın biraz ılıtıp öyle deneyin. Bir de ben şöyle yapıyorum fırını 5 dk boyunca 200 derecede ısıtıyorum sonra mayaladıklarımın ağzını kağıt havluyla kapatıp üzerine kapaklarını koyuyorum sonra da onları bir güzel sarıp fırının içine atıyorum sabah çıkartıyorum taş gibi oluyor
Liliales Asil_T şokta üstünde bakraçlık süt yazan bir süt var gerçekten yoğurdu çok güzel oluyor pastorize o da. Bir de bimdeki altın süt güzel oluyor ben bunları kullanıyorum
Asil_T Sule9191 bende nornalde agizlarina pecete kapatırım oyle yaparim cpk guzel oluyordu ama bu pastorize sut deneyimim hic olmadi. Sizin deneyimlerinizi dikkate alip o sekilde deneyeyim
MiraBelis22 Sule9191 bimden pastörize süt activia yoğurt mayası. Bende küçük kavanozlara yapıyorum l. Sütü istiyorum valla evde termometre var 45-50 derece arası olunca okey. Eskilerin parmak ölçümünü de yapıyorum zaten derece ile ölçüm yapınca parmak hesabıda aynı. Sütü kavanozlara döküyorum. Bı kase de 6 kavanoza 6 tatlı kaşığı yoğurt mayasını iyice çırpıyorum. Putir kalırsa minik minik sütten de koyuyorum ama güzelce çırparsan kalmıyo. Her birine bı kaşık mayadan koyup kavanoza karıştırıyorum. Birde metal kaşık asla değdirme. Bebeklerin silikon kaşığı vs ile yapılan oluyor
Bobmarley Asil_T genelde altın süt ile yapıyorum. Sutasin doğal sütünü bulursam ondan yapıyorum ama maalesef her yerde olmuyor Sütaş. Bende kavonozlara yapıyorum. Tencerede hiç mayalamadim. Çiğ süt hemen tutuyor çünkü orijinal süt. Doğal süt diye satilanlarda çiğ süte yakın kalitede. Doktor ısrarla onu önerdi diye ona başladım bende. Kutu sütlerin ve market yogurtlarinin çocuğa hiç bir faydası yok dedi. Bir deneyin doğal sutleri activia ile. Benimkiler çok güzel tutuyor. Hiç kaynatmiyorum sadece isitiyorum. Mayalayip kavonozlari kapatiyorum. Kapalı fırında bir gece bekletip direk buzdolabına koyuyorum.