Mustafayigitvebeytugannesi
Yorum yapmak için yapmadım , cocugunuzu keşke aldırsaydınız da demedim , niye öyle bir anlam çıkardınız ki anlamadım. Allah sizi çocuklarınıza çocuklarınızı da size bağışlasın tabi ki. 3 çocuklu hayat zor dedikten sonra çocuğunuzun erken okul kaydı hakkında soru sorduğunuz için bu kadar tepki aldınız bence ve herkes çocuğunuzun yararını düşünüp yorum yaptı. Çocuğunuz için neyin doğru olduğuna siz karar verirsiniz tabi ki ama bir yorumda “ailemi hep suçladım” diyen kişi konumuna düşmez umarım çocuğunuz. Çocuk oyun çağında olunca ilkokul 1. Sınıf ve seslerin öğretimi çocuklara ağır geliyor. Kaldı ki 3 ayda bir sey olmaz düşüncesi varsa bile çocuğunuzun sinifinda 80 aylık ve daha büyük çocuklar bile olabilir. Bu da büyük bir fark bence.İlkokul öğretmeni karar verir demişsiniz. Cocugunuzun sadece akademik becerileri değil, sosyal ve duygusal becerileri de göz önünde bulundurularak karar verilir. Her şey yolunda gidebilir, bunu inanın çocuğunuz için çok isterim. Ya da çocuğunuz gelişimi akranlarının gerisinde kalır, burda da 2 seçenek karşımıza çıkar ( ya dönem içinde anasınıfı kaydına dönüştürülür ya da 1. Sınıf sonunda sınıf tekrarına bırakılabilir) Her 2 süreçte de çocuğunuzla başarısızlık ve sosyal uyumsuzluk nedeniyle özgüven düşüklüğü görülebilir. Ama en en en iyi siz bilirsiniz tabi.