Seda_gul Biz bugün 4 ay aşımızı olduk ebe kan damlasi verdi aç karnına 8 damla ver dedi. Doktor 6 damla ver dedı ecz. Da 6 dedi. Şimdi kız kardeşim de 4 verdik biz diyor. Siz kaç damla veriyosunuz
Esraw Seda_gul Banada 8 damla dedi tabi ben hiç vermiyorum sağlık ocaginin verdiğini sanırım kilo başına bir damlaymış bebeğimiz 8 kilo mu
Melike-mira Seda_gul bebeğin 1 yaşına kadar Demire ihtiyacı vardır bu nedenle kan ilaçlarının kullanılması gerekir. Ancak 8 Damla fazla 4-5 damla yeterlidir. 6-8 ay arasında kan tahlili yaptırıp değerleri kontrol ettirebilirsiniz. Örneğin benim bebeğimin b12 si az çıktı şimdi takviye kullanıyoruz. ayrıca eğer sağlıkocağının verdiği damla kabızlık yaparsa onun yerine ferrum damla da kullanabilirsiniz. Sevgiler
Hilayse Bizde üç gün önce aşı olduk beş damla verin dediler bebeğin kilosuyla ilgili sanırım bende çözemedim ama hala kullanmaya başlamadım
Seda_gul Hilayse bende anlam veremedim. Bir arkadaşım elinde fazla olan damlayı verdi devletin verdiği. Bir tane de aile hekimi yazdı ferrum
Deletedmom322 Bence kan tahlili yapılmadan kullanılmamalı, belki de gerek yok. Bizim de 4 ay aşımız yaklaşıyor verirse önce tahlil isticem ben 🤷♀️
Esraw RuzgarEdisMom Prospektuste de öyle yazıyor kilo başına 1 damla diye yalnız ben sağlık ocaginin verdiğinden bahsediyorum diğer kan damlalarını bilmiyorum
RuzgarEdisMom Seda_gul yok öyle birsey demedi 8 kilo 4 aylik o zaman oyle olsa 8 damla derdi 5 yada 6 damla dedi anlamadim 🤭
NilD Sevincc tahlil yapıyo musunuz? Geneliniz neden aşırı vurdum duymaz ve hiç bi şey bilmiyor tavırlarında siz olmasanız bile bi arkadaşınız vardır bu şekilde
Seda_gul Sevincc bende 4 vereyim o zaman. Hayır ebemiz neden 8 diyo yaaa🙄 çok fazla bir tatlı kaşığı yapıyo nerdeyse
Esraw Sevincc Peki sağlık bakanlığının verdiği kan ilacını oneriyormusunuz canım sizde onu mu bebegimize kullaniyorsunuz
Seda_gul Benim bebeğimde 2. Ayından sonra kabızlık oldu. Şimdi düzelmişken damlayı fazla verip tekrar kabız etmek istemiyorum yaa. Neden tüm sağlıkçılar farklı birsey söylüyor böyle olunca ne yapacağımızı da bilmiyoruz
RuzgarEdisMom Esraw evet saglik ocagı verdi 5 yada 6 damla dedi oğlum 4 aylikti 8 kilo anlamadim bende suan🤭