Guler123_ kaynatıp ılıkdıktan sonra serçe parmağını sokunca 8 9 a kadar say 8 e gelince elin yanmaya başlayacak eskilerin tabiri ile ısıracak. Sonra bi kaba mayadan yeteri kadar alıp sütle aç iyice karıştırıp süte ekle. Bunuda 2 dk kadar iyice karıştır sonra kaplara dök ben direkt yanıma alacağım kavanoza ve evde yiyeceği güveç kaplara mayalıyorum. Bunları hemen fırına koyuyorum. Fırının Kapağını kapatıp 5 10 dk fırını fansız en düşük ısıda (benim fırınım 75 Derece en düşük) çalıştırıyorum. 5 10 dk geçince kapatıyorum ama kesinlikle kapağını açmıyorum 6 7 saat sonra alıp buzdolabına koyuyorum taş gibi oluyor. Fırını çalıştırmanın sebebi mayayı aktifleştirmek sonra kapatıyoruz ki dışarda bohçalamak yerine sıcak bi ortamda dursun mayalansın. Ben hep bu yöntemle yapıyorum daha dün yaptım taş gibiydi