Endiseliannecik WaldorfB merhabalar bendede pihtilasma ihtimali oldugu icin gebelikte igne vurdum,dogum yaptim 1 ay oldu ve bacagimda bir agri var sezeryan yerime kadar agriyor siz nasil anladiniz pihti oldugunu bendekide pihti atmis olabilirmi diye korkuyorum
WaldorfB Endiseliannecik Bence mutlaka doktora gidin benim bacağımda yüzeysel olarak görünüyordu pıhtı elimle de hissedebiliyorum ama bunun bir de derinde olanı oluyormuş o bu şekilde fark edilemiyormuş ne yazık ki sanırım ancak ultrason ile görüntülenebiliyor. Benim yüzeysel olarak bacağımda kırmızılık ve hafif şişlik vardı ve her geçen gün büyüdü varis çorabına rağmen düzelme olmadı doktorum kalp damar cerrahi görsün istedi ağrı demeyeyim ama bazı hareketlerimde canım acıyordu dokununca da acıyordu.
sheesyelllow WaldorfB dokuz ay boyunca oksapar vurdum karnimdan ve eyrica kan sulandırıcı hapinida ictim😔 doğumdan sonra 15 gün kadar da iğne devam etti 😌 bende emziriyordum çok şükür bı sıkıntı cikmadi
minikpandam-_- WaldorfB gebelikte ve gebelik sonrasında 1 ay kullandım emzirdim hatta doktorum önerdi pıhtı atmaması için bir sorun olmadı canım geçmiş olsun 🌸
WaldorfB Betbetbet 1 ay oksapar iğne vurdum kendime kan sulandırıcı sonra kontrole gittim devam etme bu kadar yeterli denildi.
denizinanasi WaldorfB doğumdan sonra 15 gün oksapar kullandim bebegimide emzirdim doğum doktorum yazdı zaten zararı olsa uyarirdi diye dusunuyorum.
The_paues denizinanasi siz pıhtı olduktan sonra mı kullandınız yoksa doktor pıhtı olmasın diye mi yazdı
WaldorfB The_paues Kendi doğum doktoruma göründüm ve onunda isteği ile hem kalp damar acile gittim hemde kan sulandırıcı bittikten sonra kalp damar ve varis cerrahisine göründüm. Büyük ihtimal sizdeki de tromboflebittir. Endişe etmeyin ama ihmalde etmeyin.
denizinanasi The_paues ben kan pihtilasmam olduğu için doğumdan öncede kullanıyordum. Sezeryan sonrasida 15 gün devam ettim.
The_paues denizinanasi kan pıhtılaşması olduğunu nasıl anladınız? Benim bacağımda dizimin üstünde toplu iğne başı kadar kan toplanmış ağrı şişlik yok.pıhtı mı atmış oluyor acaba ?
The_paues WaldorfB benimki bir tane dizimin üstünde toplu iğne başı kadar kan toplanmış.şişlik ve ağrı yok.o şekilde mi oluyor sizinki nasıldı?
WaldorfB The_paues benimkide öyleydi dizimin biraz üst ve yan iç kısmına doğruydu, pıhtının akciğere veya beyne atma ihtimali var o yüzden tedavi olmak gerekli onu da doktor belirleyecek zaten
WaldorfB The_paues Bu bir hastalık değil sezaryen sonrasında çoğunlukla oluşabilen bir komplikasyon. Tedavi olursanız bir hastalığa dönüşmez.
aslymom WaldorfB merhaba geçmiş olsun rahatsızlığınız bu süreçte düzeldi mi ? Kapalı ameliyat önerildi mi ? Benimde aynı problem oluştu da sezaryen sonrası kalıcı olarak ağrılar ara sıra devam edecek mi acaba o damar eskisi gibi oluyor mu ya da farklı bir tedavisi var mıdır
WaldorfB aslymom Teşekkür ediyorum. Ultrasonla bakılıp teşhis konulduktan sonra 20 gün kadar kan sulandırıcı iğne kullandım. İğnelere başladığımda düzelmede başlamıştı. Sonrasında kalp damar varis cerrahisine de kontrole gittim bir sorun olmadığını söylediler. Bunlar dışında farklı bir durum olmadı.
WaldorfB aslymom Bu arada bende ağrı vs yoktu dışarıdan gözle görülüyordu bu şekilde fark ettim zaten arı sokmuş gibiydi ama avuç içi büyüklüğündeydi benim sanırım yüzeyde oluşmuştu ama derinde oluşanlara ameliyat öneriyor olabilirler.