Zeze17 benim kızımda da aynısı oldu, 2 ayda geçti. Aynen anne sütü sarılığı demişlerdi. Yeni anne olarak çok sıkıcı ve gergin günlerdi gerçekten. Yatış yapılacak kadar yükselmemişti ama doğru düzgün de düşmemişti değeri. Emzirmek için asla uyandiramadigim zamanlar oluyordu ağlıyordum sinirimden. Cimciklesem bile uyanmıyordu bazen. Genel olarak,
Besleme aralıkları 2 saati hiç geçmemeli. Çünkü bebek cis ile atıyor vücuttaki bilirubini yani sarılığı. O yüzden bol bol beslemek gerekiyor. Beslendikçe cis kaka yapacak. Emzirme, emmiyorsa sağıp verme, yoksa mama. Kesinlikle bol bol besle canım. Benim kızım uyanmadigi zamanlarda ben sagdigim sütü şırıngayla çekip yavaş yavaş ağzına sıkıyordum, yutkunsun diye de bu işlemi yaparken serce parmağımı damağına dayıyordum. Düşün bak o kadar gücü yoktu emmek için. Sarılık azaldıkça gücü de artmaya başladı zaten. Ve gerçekten güzel beslendikçe geçiyor sarılık. Biberona alıştı ama beni de emdi sonrasında.
10-15 günden sonra tehlikesi geçiyor diyorlardı ama Düzenli olarak ölçtür yine de bence. Atesolcer gibi bir şeyle ölçüyorlar ya.