Asya3870 ugurbocugu “ içim devam sütünün içerisinde yoğun miktarda, süt şekeri olarak bilinen laktoz bulunur. Laktozun en önemli özelliği, insan vücudunun normal enerji metabolizmasına katkı sağlamasıdır. ” Yani çay şekerini içerisine katmamışlar canım.
Ist2121 Kaanmoms benim sordugum veya takip ettigim hic bir dr onermedi bu yuzden asla icime sinmez. Tabi sizin siniyorsa kullanin
Asya3870 Ist2121 bende kullanıyorum canım. Deavm sütüyle normal süt çok farklı..çocuklarımızı zehirlemiyoruz yani. Tercih meselesi.
Kaanmoms Ist2121 zehir degil ya bu kadar tepki neden hepimiz sütle büyüdük ice sinmeyecek bisey yok faydalarını araştırın
Asya3870 livanurvealpinannesi61 inek sütüyle devam sütü çok farklı. İçerisindeki vitaminler, mineraller. Doktor yaşından sonra devam sütüyle devam edebilirsin istersen dedi. Ayrıca devam sütü 1 yaşından sonraki bebekler için uygun zaten. Yani bebeklere Özel olarak yapılmış birşey.
tubiiik_ Kaanmoms 12. ayda başladım doktoruma söyledim kzıım mama içmek istemiyor cocuk devam sütü kullansam bi zararı varmı dedim hayır yok içire bilirsiniz dedi ama gunde 200 ml olarak suan 17 bucuk aylıgız mamayı tamamen kesti gece yatarken pınar cocuk sütü içiyor
livanurvealpinannesi61 tubiiik_ zararı yokmu sizce içinde inek sütü var şeker var katkı koruyucu var. İnek sütü başlı başına zarar zaten devam sütü yazınca masum yada sağlıklı olmuyor malesef.
Ist2121 Asya3870 icerigini titizlikle arastirin o halde benim cocuguma verecegim bisey degil tabiki tercih meselesi.
Mevaseray_prensesinannesiiii Kaanmoms ben pınar devam sütü veriyorum henüz bı sorun yaşamadık çocuktan çocuğa degisiyo damak tadı hangisini secerse benimki pınarı çok içince pınar aldim
Ist2121 Kaanmoms bence siz glikoz un fruktoz un yasaklanan kanola yaginin zararlarini arastirin once.. zehir degil dediginiz seyler cocuklarinizin mikrobiyotasini bozacak iceriklerle dolu. Hepimiz sutle buyuduk evet ama dunyada gelisiyor ya hani arastirmalar fln zenginlesiyor. Bilgilerde guncelleniyor dolayisiyla bende ayak uyduruyorum. Gecmisten gelen seylere takili kalip yasasaydik bir arpa boyu yol gidemez hala tas devrindeydik.. Herkonuda boyle . Tabiki bu benim fikrim siz kendi bebeginiz icin en dogrusunu bilirsiniz annesisiniz sonucta. Burada maksat fikir alisverisi benim ilk yazma amacim belkide bilginiz yoktur arastirir ona gore karar verirsiniz diye dusunmustum.. ama sizz icerigine ve doktorunuza guveniyorsaniz elbette devam edin.. sizi ikna etme gibi veya fikrinizi degistirme gibi bir cabam yok.
Beraninannesii Kaanmoms İçim’e başladık bizde doktorumuzun önerisiyle mama icmiyordu sadece uyandığında günde 1 kere alıyor diye bıraksın artık dedi.
Asya3870 Ist2121 araştırdım diyorum hep zaten . Gayet te sadece bebeklere Özel olarak yapılmış birşey .ayrıca kız hangi marka kullanıyorsunuz diye sormuş kullananlara. Bizde kullananlar olarak cevabını verdik. Kullanmayanlara saygımız sonsuz tabikide. Herkes bebeği için en iyisini bilir. Herkesin doğrusu kendine. Bu benim fikrim!. Tercih meselesi. İyi günler
Kaanmoms livanurvealpinannesi61 Ist2121 emin olun okadar dr araştırdım hicbirseyi araştırmadan da vermem çocuğuma bu konuda çok hassas ve titizim peki siz mamanin içeriklerine baktiniz mi hic
Kaanmoms Ist2121 ayrıca bu zamanda ne doğal yediğimiz sebzeden meyveye kadar hepsi genetiği ile oynanan yiyecekler
11mrv11 Kaanmoms inek sütü içen çocuk kolay hastalanır burun etleri şişer bademcik problemleri yaşar daha da etkileri sayılır böyle kuzenim 1 yaşındaki çocuğuna süt veriyordu verme diye yalvardım resmen sonra çocuğu hasta oldu doktora götürdü çok sık vermemesine rağmen doktor sen bu çocuğa süt mü verdin diye sormuş direkt burun etlerini görünce. Kesinlikle 2 yaşından önce verilmez onun yerine devam sütü kullan demiş.
livanurvealpinannesi61 11mrv11 katılıyorum size akrabamın kızları süt içerler her gün sürekli hastalar süt bağışıklığı düşüyor etrafımda süt içen çocuklar var her ay hastalar
livanurvealpinannesi61 Kaanmoms aynı şey demedim zaten içerik kısmına bakarsanız eğer inek sütü içerir şeker içerir yazıyor pınar ve içim devam sütünde şeker inek sütü koruyucu vs var bize doktor önermedi o yüzden.
tubiiik_ livanurvealpinannesi61 iyide canım doktorum önerdi mama içmiyo beni emmiyo napım şekerli sumu yapım burda kimse kimsenin anneligini sorgulayamaz ben veriyorum gayette saglıklı çocum hepimiz sütle büyüdük şu zamanda hangi gıda nın içeri tertemiz
Emir11 livanurvealpinannesi61 tam olarak bunu yazacaktım düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Noktasına kadar haklısınız. Bende süt vermedim hiç aslada vermem. Devam sütü kullanan arkadaşımın çocuğunun dişleri çürüdü. Çocuk 5 yaşına geldi hala gece sütle besleniyordu. Diş doktoru çürümeninde sütten kaynaklandigini söylemişti.
livanurvealpinannesi61 tubiiik_ ayran kefir keçi sütü badem sütü verebilir siniz. Gıda mühendisileri inek sütü zararlı diyor ki inek sütünün zararları yapılan araştırmalar sonucu ortaya konmuş zaten. Birçok şeye sebep oluyor. Sizin büyüdüğünüz süt doğaldı şuan ki sütler doğal değil yalnız siz bilirsiniz. İlerki yaşlarda birçok soruna sebep oluyor.
tubiiik_ livanurvealpinannesi61 keçi sütü kefir ayran badem sütü içmiyor bebe bisküvisini kendim yaptıgım halde onu bile kabul etmiyor oyuzden çocuk sütü devam ediyorum dediğiniz gibi o zaman hersey dogaldı bu zaman gıdada dogallık yok
Onurcan21 Kaanmoms ayy bugün içim aldım kesik kesikti ya tarihi de vardı anlamadım sinirim çok bozuldu o yüzden artık pınar bimin şokun kendi sütünü alırım artık içim almam
Noname21 Kaanmoms pınar diğerlerinden daha iyi ama devam sütü diye ayırmana gerek yok içiyorsa normal süt verirdim ben benimki içmiyor