ugurbocugu Asya3870 bu arada iki ürüne de baktım. İçim’de şeker var, pınar’da yapay fruktoz( meyve şekeri) var. İkisi de bu konuda sınıfta kaldı bence. Ballısında da %0,5 bal varmış resmen balı koklatmışlar. Bilemedim…
Asya3870 ugurbocugu “ içim devam sütünün içerisinde yoğun miktarda, süt şekeri olarak bilinen laktoz bulunur. Laktozun en önemli özelliği, insan vücudunun normal enerji metabolizmasına katkı sağlamasıdır. ” Yani çay şekerini içerisine katmamışlar canım.
Kaanmoms livanurvealpinannesi61 ozaman sut içeren herseyin de zararli olmasi lazim madem sut zararli ise
livanurvealpinannesi61 Kaanmoms fermente hali zararlı değil. Sütü direk vermek zararlıdır. Bilginiz olsun. Direk içince dokunuyor. Sütü Bayadır kestim sütü bırakalı sorunumuz kalmadı şükür süt içeren gıdalar da tüketiyor ama ağlama öksürük VS olmuyor. Sadece süt dokunuyor.
Kaanmoms ugurbocugu bahsettiğim devam sutu anneniz belkide size cok kucukken verdi ve belkide normal acik sutu bilemiyorum
Papatyadacayi ugurbocugu demir eksikliğini ben de yaşıyorum 22 ay anne sütü almışım? Eskiden sütü gelmeyenler çocuklarına inek sütü veriyormuş pastörize falan demiyorum çiğ sütü kaynatıp veriyorlarmış ben küçükken süt ne kadar faydalıydı şimdi ne ara böyle karalanır oldu anlamıyorum. Bir ara yumurta zararlı dediler şimdi faydalı oldu.
Ist2121 Kaanmoms dr lar onermiyor. Yine de siz bilirsiniz tabi. Diyetisyeni ciddiye almadan once birde dr a danisin derim
Kaanmoms Ist2121 devam sutunden bahsediyorum ben ama direkt normal pastörize sut degil drlar onerdi bu arada
Kaanmoms livanurvealpinannesi61 biliyorum sizin cevabınıza istinaden yazdim bu arada benim bahsettiğim doğrudan pastörize sut degil devam sutu cocuklara uygun olan
Eminos Kaanmoms hic vermedim 2 oğlum var sadece sutun fermente halini tukettiler hele o aylardayken simdi biri 2 biri 4 yasinda eger isterlerse sutu oyle icerler
Ist2121 Kaanmoms benim sordugum veya takip ettigim hic bir dr onermedi bu yuzden asla icime sinmez. Tabi sizin siniyorsa kullanin
livanurvealpinannesi61 Kaanmoms onlar da da inek sütü var inek sütü var içimin almıştım yine aynı sorun oldu tamamen kestim düzeldi
Asya3870 livanurvealpinannesi61 inek sütüyle devam sütü çok farklı. İçerisindeki vitaminler, mineraller. Doktor yaşından sonra devam sütüyle devam edebilirsin istersen dedi. Ayrıca devam sütü 1 yaşından sonraki bebekler için uygun zaten. Yani bebeklere Özel olarak yapılmış birşey.
Asya3870 Ist2121 bende kullanıyorum canım. Deavm sütüyle normal süt çok farklı..çocuklarımızı zehirlemiyoruz yani. Tercih meselesi.
Kaanmoms Ist2121 zehir degil ya bu kadar tepki neden hepimiz sütle büyüdük ice sinmeyecek bisey yok faydalarını araştırın
tubiiik_ Kaanmoms 12. ayda başladım doktoruma söyledim kzıım mama içmek istemiyor cocuk devam sütü kullansam bi zararı varmı dedim hayır yok içire bilirsiniz dedi ama gunde 200 ml olarak suan 17 bucuk aylıgız mamayı tamamen kesti gece yatarken pınar cocuk sütü içiyor
livanurvealpinannesi61 tubiiik_ zararı yokmu sizce içinde inek sütü var şeker var katkı koruyucu var. İnek sütü başlı başına zarar zaten devam sütü yazınca masum yada sağlıklı olmuyor malesef.
Ist2121 Asya3870 icerigini titizlikle arastirin o halde benim cocuguma verecegim bisey degil tabiki tercih meselesi.
Mevaseray_prensesinannesiiii Kaanmoms ben pınar devam sütü veriyorum henüz bı sorun yaşamadık çocuktan çocuğa degisiyo damak tadı hangisini secerse benimki pınarı çok içince pınar aldim
Ist2121 Kaanmoms bence siz glikoz un fruktoz un yasaklanan kanola yaginin zararlarini arastirin once.. zehir degil dediginiz seyler cocuklarinizin mikrobiyotasini bozacak iceriklerle dolu. Hepimiz sutle buyuduk evet ama dunyada gelisiyor ya hani arastirmalar fln zenginlesiyor. Bilgilerde guncelleniyor dolayisiyla bende ayak uyduruyorum. Gecmisten gelen seylere takili kalip yasasaydik bir arpa boyu yol gidemez hala tas devrindeydik.. Herkonuda boyle . Tabiki bu benim fikrim siz kendi bebeginiz icin en dogrusunu bilirsiniz annesisiniz sonucta. Burada maksat fikir alisverisi benim ilk yazma amacim belkide bilginiz yoktur arastirir ona gore karar verirsiniz diye dusunmustum.. ama sizz icerigine ve doktorunuza guveniyorsaniz elbette devam edin.. sizi ikna etme gibi veya fikrinizi degistirme gibi bir cabam yok.
Beraninannesii Kaanmoms İçim’e başladık bizde doktorumuzun önerisiyle mama icmiyordu sadece uyandığında günde 1 kere alıyor diye bıraksın artık dedi.