Sumbul1 ohh valla miss gibi yere geliyorsunuz insanlar buraya tatile geliyorlar maaştan adanadan antepten. Silifkeinn çarsısı küçük çok hareketli bir ilçe değil sakin bir ilçe yani ben yıllar önce silifkeye gittim biz Mersin merkezdeyiz ama teyzemler oradalar. Şimdi ruslarda gelmiş nasıldır bilmiyorum ama sakin bir yer genel itibariyle. Sabahı güzeldir mis gibi temiz havası vardır. Oranın havası daha dinç hissettiriyor bana kendimi. Biz merkezde biraz bunalıyoruz çarpık kentleşmeden dolayı. Taşucu ile silifke çok çok yakın zaten 10 15 dakika en fazla. Ve mersinde denizi güzel olan yerler Taşucu ve antalyaya doğru giden yoldaki deniz. Oraları temiz gerisi çok yoğun olduğundan su biraz bulanık olur bizde hep taşıcu ve sonrasındaki yerlere gideriz. Aşağısı deniz yukarısı yayla olan harika bir yer Mersin ve ilçeleri. Buraya atandığınız için şanslısınız. Mersin merkez silifke ye göre daha uygun. Arada merkeze gelirseniz oda ortalama 1.5 - 2 saat sürer trafiğin yoğunluğuna göre, burada pazar vs alışverişinizi de rahat yaparsınız silifke biraz pahalı diyordu teyzemler. Merkeze inince onlarda pazar giyim gibi alışverişi merkezde çarşıda yaparlar. Erdemlide yakın silifkeye zaten orayada avm ye gidebilirsiniz
Ama Sayapark avm forum avm daha merkezde olduğu için orasında uzak değil mesela görümcem istanbulda yaşıyor bir yerden bir yere gitmek 3 saatlerini bile aldığından buraya gelince ilçelerde yolculuk yaparken hiç zorlanmıyor hızlı bile geldik bence diyor İstanbula alışınca burası aşırı kolay geliyor ona. Çocuk etkinlik merkezleri de yine yoktu silifke de ama belli de olmaz nüfus artmış oladabilir. Ben uzun zamandır gitmiyorum oralara. Yani kısacası seversiniz insanların özellikle ekonomik tatil olarak geldiği yerdir burası.