Petitoos Hshsjshs misafirlikteyim rahat rahat istediğimi yiyemiyorum o yüzden eve gitsem de düzenimiz normale dönse bi :(
Petitoos Aylinayliz50 peki bebeğiniz çok zorlanıyor muydu ıkınıyor muydu kakasını yapmak için. Benimkinde bir zorlanma da yok pek çünkü gazını rahat çıkarıyor ama kaka hiç yok
Aylinayliz50 Petitoos Petitoos yok öyle bi zorlanma ıkınması yok aynen gazını da çıkarıyor ama kaka yok
Defnem23 Petitoos 1 hafta kakanyapmamsını normal karşılıyor doktorlar. Bşrde kakandurumu genelde değişken oluyor. Bazen 4 kere yapıyorsa gğnde bazen 1 kere yapıyor. Eğer ağlamıyor sıkıntısı yoksa bşraz daha bekleyin öyle götürün doktora zaten anne sütü aldığı için kabız olmaz. Hr birde kauçukla da emse o memeyi bitirtmeye çalışın het zman yaplı kısmına ulaşsın bitiremiyorsa bir sonraki emzirmede yine o memeden başlayın ki iyice yağlı kısmını alsın yeterli kaloriye ulaşsın. Anne sütü su nihayetinde ancak ön sütü çok içip yağlı kısmı bırakıyorsa ona dikkat edin sadece. Yani sadece suyla beslendğiğnizi düşünün kaka yapamazsınız onun gibi bi şey bu durumda.
Petitoos Defnem23 acaba ben sağarak verirken yağlı kısmı alıyordu da şimdi kendi emerken yağlı kısmı alamıyormu ki ?
Defnem23 Petitoos kauçukla tam çekemiyor olabilir ama aynı memeyi verirseniz şkinci sefere ulaşır bş deneyin ben de doktordan biliyorum. YouTube da osman gönülal var o anlatıyordu takip ederseniz o bayağı videoları var. Bende ilk zamanlar kauöukla veriyordum çocuk doymuyordu. Bi de küçğktü tabi bizimki.
Funda6161 Petitoos canim bu kabizlik bizdede var dogdugundan beri neler cektik 5 gun yapmamisti sanci yapti kakası karni şişti agladi durdu doktora getirdim bisey yapmadı 1 aylikti sonra evde yapti kup kuruydu biz yaptirdik suan 3 aylik 3 4 gun yapmadigi oluyo getiridm doktora kabiz icin fitil verdi kabiz olunca ver dedi bende bakiyom uzun bir sure yapmazsa veriyom bu aralar 3 4 gunde yapiyo oyle yani anne sütü almasina ragmen sadece.
Petitoos Funda6161 çok güzel yapıyordu kakasını niye böyle oldu anlamadım :( şehir değiştirdik ondan mı yoksa biberonla fazla fazla içiyordu şimdi emiyor ondan mı yoksa benim yediklerimden mi kaynaklı bilmiyorum, mama alsaydı üzülecektim mamaya suç bulacaktım ama anne sütüyle böyle oldu
Funda6161 Petitoos ben dikkat etmiyorum aslinda karnimi doyurmaya bakiyorum ev yemekleri yiyorum kizartma türü çok ama olunca kabiz oluyi iste
Petitoos dg1ozge günlük içtiği miktara göre normal olduğunu 6-7′yi bulabileceğini söylemişti doktor, şimdi memeye geçince azaldı tabi bugün yaptı çok şükür kakasını 5 günün sonunda düzene gireriz inşallah
Petitoos Defnem23 bi bakayım çok teşekkür ederim, silikonla emdiği için çok üzülüyorum ama hiç emmediği için devamlı sağmak, mastit olmak vs çok yorucuydu şimdi silikonla karnını doyurmasını sağlamam lazım inşallah
Defnem23 Petitoos olsun silikonlsda emse anne sütü almış alıyor en azından zamanla silikonu da bırakır.