Deletedmom_68 👍
morjaguar Merhaba, benim kızım parlak zeka. 12 yaşında şu an. Teşhisi 10 yaşında aldı😅 Ben de hep bunlar folik asit çocuğu derdim, hepsi hareketli hepsi zeki.
Ama işin aslı öyle değilmiş. Üstün zeka bir şeyleri çabuk ve erken öğrenmek değil de, farklı bakış açısıyla görmek aslında. Mesela 4 yaşında iki çocuk resim çizebilir. Biri evet güzel çizer, diğeri çok güzel çizemese de göbek deliğini çizer. Bu önemli bir ayrıntıdır. Bir çocuk 50’ye kadar ezbere sayar, diğeri 5’e kadar sayar ama bilerek sayar.
Ambulans sesi gelir; bir çocuk ambulans sesi duyuyorum der (2 yaş grubu) diğeri ambulans arka caddeden geçiyor der.
Yani hep farklı bir bakış açısı vardır. Yukarıda saydıklarınızı kızım 2,5 yaş civarı yapmaya başladı ama üstün zeka. Oğlum 1,5 yaşta yaptı, henüz onu bilmiyoruz.
Diğer yandan; üstün zekalı çocuklarda hiperaktivite ve dürtüsellik de yüksek oranda oluyor. Ve maalesef kızım ilaç kullanıyor bu sebepten.
Çok yorgunum bugün, kelimelerimi toparlayamadım. Size tavsiyem şimdiden etiketlemeyin. Zamana bırakın. Zamana bırakırken de gelişimini hep destekleyin. 5 yaş sonrası bir uzmanla ilerleyin.