Maryhoney Kaynana bozuntusu ve onun anası 2.5 aylık oğlumu yere bastirmaya çalışıyorlar ayakta dursun diye ayaklarını diretmesi gerekmiş normal bı hareket mi ????
Ey12lem Maryhoney cnm takma benim kızım 3 aya kadar basamadı ve sürekli sakat dediler birşey yapamıyor falan en son doktora götürdüm gayet normal birşey dedi
Mirac_21032019 Maryhoney koltuk altindan tutarak agirligi bacaklarina vermeden basabilir evet kaslarida guclenmis olur ama hitap sekliniz cok kotu kaynana bozuntusu dedigin dogurdu senin kocani araniz olmasa bile sevmeseniz bile cok yanlis
Yunusilann Maryhoney canım bastırma değil ama sana şöyle bişi diyim nerdeyse bütün çocuklar bebekler daha doğrusu böyle ayağı kaldırınca refleks hareketi olarak kendileri korumaya tutunmaya çalışırlar galiba onlarda onu yapmaya çalışmışlar ama zorlayarak olacak iş değil
Farahzeynep Basabilir bunda bir sakınca yok, kızım 1 aylıkken basıyordu ayağını. Zaten gidip 1 saat tutacaklarını sanmıyorum, kaynana bozuntusu demeniz de hoş olmamış bence.
Slmnese ayına kadar ayaklarını bastırmamanız gerekiyor. Benim oğlum da 2 aylıkken basmaya çalışıyordu ama doktorumuz sadece bir refleks olduğunu söyledi bir kaç saniyeden fazla bastırmayın dedi.
Maryhoney Slmnese 15 dk bassın diye diretiyor . Kanepeye dik koyuyor camdan dışarı bakıyor diyor öyle duruyo çocuk gel de delirme
Maryhoney Mirac_21032019 iyi tamam rahatladiysan git Allah Allah akıl danıştım mi yok hoşuna gitmediyse çık posttan arkadaşım
Smyrnaasimrani Eskiler böyle seylere daha da dikkat eder aslında eyesi batar beli çıkar vs muhabbeti daha çok onlarda
kerem_imm Maryhoney benim de babaannem oğlum 2 aylıkken öyle yapardı 😀 basamayınca da çok korkuyorum inşallah bu çocuk ilerde yürüyebilir diye diye psikolojimi bozmuştu 😆
Damlatahaata 4bucuk aylık oğlum bizde bastırıyoruz ama bastırmak derken gücünü vermiyoruz tabi koltuk altından tutup sadece yere değdiriyoruz ayakları hiç vermediğimiz sürece bi sakınca olacağını düşünmüyorum kayinvalidenizde öyle düşünmüştür muhtemelen 3bucuk yaşındaki oğlumuza bastırırdık çok şükür at koşturuyo heryerde
Minikprensannesi Maryhoney çok yanlış yapılmaması gerekiyor herşey zamanında güzel bacak kas gelişimi daha başlamadı bile komsumuzun oglu erken yürdügü için bacakları parantez bacak belirli aylara geldignde cocugun hazıroluşlugu yerıne geldiginde zaten yapması gerekeni yapıcaktır yaptırmaya gerek yok diye düşünüyorum
Masalserin2019 Minikprensannesi erken yürüdüğü icin parantez oldugunu düşünmüyorum baska birsey olabilir bence. Benim eşim 8 aylık yürümüş bacakları gayet düzgün. Bende 9 aylık yürümüşüm allaha sükür benmde bacaklarmda sorun yok. Bende kızımı 2 aylıkken ayaklarını yere değdiriodum tabi gücünü verdirmedim hic bi zaman kızımda 8 aylık desteksiz duruyor ha yürüdü ha yürücek.
Minikprensannesi Masalserin2019 doktoru erken yürdügü için demiş tabi her bebegın gelişimi bir degil bireysel farklılıklar var elbette ama ben cok erken yürüme yürütme taraftarı degilim çünkü belirli bi zaman geçmesi lazım kemik kas iskelet gelişimi için
Aysegulss Maryhoney kızımın gazını çıkarırken bile ayaklarıyla karnıma bastırıyordu o aylarda ayakta durur gibi yapıyordu. Bende bi elimle poposundan bi elimle göğsünden tutup basmasını sağlıyordum adım bile atıyordu. Şimdi 6 aylık oldu şükür bi sorun yok. Bence siz annenize başka şeylerden kinlisiniz bu konuyu söyleyerek hıncınızı çıkarmışsınız 😊
Pamirin_Annesi Maryhoney bazı ufaklıklar hızlı herşeyi yapmak ister, benim ufaklık da şu an 2,5 aylık ve basmak istiyor ancak doktorumuz 5 ay bitmeden bastırmayın dedi. Benim kaynanan da bastırmak istiyor ama doktor ne derse o :)