Ilkbebek Merhaba, oglumun inek sutune alerjisi var, pastorize baktali marka keci sutunden yogurt mayalayayim dedim bir turlu tutmadi sulu bisey oldu. Inek sutunde hic oyle olmamisti. Probiyotikle yogurt makinesinde yaptim olmadi. Yapan var mi acaba??
Nefess15 Ilkbebek Benim kızımında inek süt alerjisi var . İnek sütüne alerjisi olan bebeklerin diğer keçi sütü manda yoğurdu tarzı şeylere de maalesef alerjisi var vermenizi önermem
aliaras_2022 Ilkbebek ben mayalıyorum keçi yoğurdu bulursan 2 kaşık karıştır mayala 6 saat dışarda sar sarmala sonra dolaba kaldır
Byzbyz1 Ilkbebek canım ben bir aşçı olarak söylüyorum keçi sütünün yoğurdu zaten sulu olur. İstersen öyle yedir istersen çok az kaynatıp lora çevir anne sütüne en yakın süt zaten keçi sütü bir şekilde yedir 😘
Sedaayaz2525 Onu tutturmaniz biraz zor pastörize in tutma olasılığı daha düşük ne yazikki direk olarak baltalinin peyniri labnesi sütünü verin benm bebegimnde vardı alerjisi şimdi geçti çok şükür ama ben peynirini veriyordum sürekli çok seviyordu halada sever
Sedaayaz2525 Ilkbebek niye uğraşıyorsunuz ki migroslarda var baltalı peynir sadece keçi sütünden güvenerek alabilirsiniz ben kullandim
Ilkbebek Sedaayaz2525 katki maddesi vs yok eminsiniz degil mi? Cunku tercih etmiyorum demisti doktorum. Tuz vs varsa eger icinde
Sedaayaz2525 Ilkbebek yok canım hatta benm bebeğime çok iyi gelmişti değerlerine baktırdigimda dış yapısını falan da çok iyi destekledi
Sedaayaz2525 Nefess15 yanlış yönlendirmeyi insanları öyle bir şey yok asla. Benm bebeğimin inek sütü alerjisi vardı aylarca keçi ürünleri yedi içti hiç bsy olmadı alerjide yapmadi
Nefess15 Sedaayaz2525 yanlış yönlendirme yap mıyorum doktorumun söylediğini sizinle paylaşıyorum aynı şeyden mizdarip biri plarak alerji bebek annesiyim yönlendirmeler sonucu konuşuyorum birşeyleri kestirip atmak yerine dizgin dille söylerseniz daha iyi olur
Rabiasal Nefess15 bazı alerjik bebeklerde keçi sütü alerji yapabiliyor ama bazı bebeklerde yapmıyor. En azından çok çok az denenebilir bence doktor kontrolünde
menek16 Nefess15 evet genel de süt ve süt ürünleri olunca hepsini kapsıyor dediginiz gibi bazen de inek sütü hariç digerlerine reaksiyon göstermiyor ben riske atmadım ama doktorum manda yogurdu koyun peyniri gibi ürünlerle deneyelim demişti bayram da köye gitmişken deneyeceğim bakalım
Haffuse O marka %100keci degil… Ben de kizima kullandim ve kakakada kan tekrar etti… ve ayni sorun, yogurt tuttamdi… Etrafinda keci besleyen birilerini bulmani tavsiye ederim… Eger %100 bulabilirsen, mayalamasi inek sutunden farksiz.
kkurt9417 Bende keçi yoğurdu yapıyorum. Activia probiyotik yoğurt ile mayalıyorum. Taş gibi olmasını beklemeyin. Çok güzel tutuyor benimki. Sıcak ortamda durup mayalanması gerekiyor. Öğlen yapıyorsam sabah dolaba koyuyorum
Ilkbebek kkurt9417 activi inek sutunden degil mi peki? Ven onla yapiyordum inek sutunden yogurt yaparken
Ilkbebek kkurt9417 ama cok garip bir minik kavanozun ustu mayalnmis sert ortasi bildigin su alt tabakasi gene yogurt. Nasil mayalanmadir bu😂🙈
Masalyanki35 Ilkbebek ilk yaptığımda benim de öyle oluyordu üstü tutuyor altı su gibi 😂. Kavanoz küçük olunca bir de cam olunca çabuk soğuyor süt o yüzden tutmuyor. Mayanız soğuk olmamalı önceden çıkartın maya ısınsın, 1 2 tatlı kaşığı koyun kavanoza. Sütü de kaynatın ve çok soğutmayın kaynarca yakın olsun hatta deneyin lütfen bana da yazın olur mu olup olmadığını. Çünkü ben böyle çözdüm sorunumu. Artık sulu olmuyor güzel tutuyor benim keçi yoğurtlarım☺️
Masalyanki35 Masalyanki35 Ilkbebek tabii en son kavanozu iyice sarıp sarmalayın ki soğumasın yine. Mayalanma süresi de önemli kısa tutmayın 6 7 saat en az dursun dışarıda