Defnem23 bebeğim bir yaş 1 aylık ben mi evham yapıyorum anlattığım kişiler çocuk olucak o kadar falan diyor ama anne iç güdüm büyüdükçe düzelmesi gerekirken sürekli yolunda gitmeyen bişeyler var diyor toparlamaya çalışıcam biraz uzun olucak kusura bakmayın kendine bakım aktivitelerinden hoşlanmıyor tırnak kesme krem sürme gibi. yalın ayak dolaşmaktan hoşlanıyor üstünü altını hiç bir zaman giydirmiyor bez değiştirmiyor. uykusu olsa dahi inanılmaz zor dalıyor ağlıyor. aşırı sabırsız ve bu yüzden sürekli ağlıyor yıkıyor ortalığı. başkasının kucağına gitmeyi sevmiyor ancak iyice alışması lazım bunun için ama onunla uzaktan oyunlar oynuyor(ki ilk 9 ay eve misafir alamadım inanılmaz tepki gösteriyordu yeni alıştı). yabancıya dikkatli bakıyor. bul tak oyununu yapamadığında (genelde yapamaz) hırçın davranışlar sergiliyor ve genelde oyuncaklarını atarak oynuyor.arada ağlama nöbetleri geçiriyor çabuk sakinleşemiyor. oyuncaklarıyla kendi başına asla oynamaz ben oturucam illa yanında öbür türlü aşırı sıkılıyor ve dikkati dağılıyor ki genelde oyuncaklarıyla nadir oynar genelde çekmece dağıtmayı seviyor.oynadığı şeyleri sürekli bana uzatıyor.mama sandalyesinde asla oturmaz masanın üzerine çıkıp dağıtmak ister yerde yemek yedirmek istediğinde sürekli bi hareket halinde olduğu için dikkati dağılıyor ve yemiyor bir kaç kaşıktan sonra, aşırı iştahsız formül mamaları bile yaşına göre çok düşük miktarda alıyor.Kendini tehlikeye atıcak aktiviteleri ikazıma rağmen yapar örn prize elini sokmak ütüyü ellemek gibi. Bebek arabasında kafasına estiğinde durur. Durduğu zaman genelde hareket halinde olmasını sever, bebek arabasında çok nadir uyur.kendini ifade edebilse bile isteklerini ağlayarak anlatıyor işaretle gösterirken bile ağlıyor. Kendi isteklerini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor.sürekli bir çatışma ve inatlaşma içerisindeyiz sakin hiç kalamıyor kucakta asla oturmaz gezmek ister sürekli. Sabit kalmayı sevmiyor.kendini hiç sevdirmez kaçar inanın şu yaşına kadar şöyle kucağımda sakin oturup konuşup doya doya öpüp koklayamadım.okuma kitaplarını okutturmaz elimden alıp yırtar, ama nesne kitaplarınındaki nesneleri bilinçsiz göstermesini ve benim isimlerini söylememi sever.toplamam gerekirse bütün bunların hareketlilik dikkat dağınıklığı aşırı inatlaşma ve bunları yaparken sürekli ağlama yüzünden olduğunu düşünüyorum.bunların yüzünden dışarı çıkamaz oldum.ilk bebeğim anlayamıyorum da normal mi değil mi?