Busranur006 Kızlar d vitamini ve demir kullanılmazsa ne olur mesela kızım 8 aylık ikisinide hergün düzenli veriyorum sadece merak ettim arkadaşım benim çocuğumun gelişimi çok iyi doktor vermedi dedi sizler neler düşünüyorsunuz
Zynp123 Busranur006 cok şey olur bacakları bıle tutmaz. Benım kız kardesımın bır zamanlar bacakları dolanmıştı bırbırıne resmen yolunu yuruyemez olmuştu. Bızde de aynı sekılde b12 eksıklıgı olsun, demır eksıklıgı, d vıtamını eksıklıgı cok cıddı hasarlar verıyor. Kuzenımı hastane d vıtamını eksık dıye acıl arayıp cagırdılar. Kuzenım bunun ıcınmı cagırdınız bende bırsey oldu sandım demıstı doktorlar da sen ne dıyorsun hafife alma bu kadar kemıklerın bıle kırılır demıstı
kullanici12hr Busranur006 Ben de demiri düzenli kullanmıyorum , hatta bir kaç kez verdim sadece, 5 aylık bebeğim, D vitaminini düzenli kullanıyorum çok nadir unuttuğum oluyor, Ayrıca d vitamini için bazen balkondan güneşlendiriyorum ayaklarını kollarını
asena0609 Busranur006 Bazı doktorlar tedavi etmek yerine önceden önlem alırlar 9. Ay rutin tahlillerde düşük değerler olursa tedavi ederler bazı doktorlar 4. Ayda başlatır hiç riske atmaz ama d vitamini doğduğu günden itibaren verilmesi gerekiyo diye biliyorum
Busranur006 minikoglummmmm evet doktor sürekli düzenli vermemi istedi sadece arkadaş öyle deyince merak ettim
Busranur006 Zynp123 yaa çok kötü rabbim korusun yavrularımızı kimse ciddiye almıyor doktorların dediklerini ya herkes doktor ne bilir bizim zamanımızda ilaç mı vardı deyip geçiyorlar yazık
Zynp123 Busranur006 b12 eksıklıgı mesela beyını etkılıyor benım demırın b12 im eksık olsun depreyson ve panık atagım tutuyor kendımı hastaneye zor atıyorum. Zaten demır eksıklıgının belırtılerı aşırı yorgunluk, depresyon, uyku bozuklusu vs. B12 eksıklıgı beyınde hasar bıle bırakıyor cok cıddı bır konu. Benım kızım doğduğunda da doktorumuz hergun 2 damla d vıtamını ver demıstı suan 3 yasında hep verıyorum. Bazen gunluk 6 damla verıyorum 3 gun vermıyorum
Busranur006 Zynp123 demir eksikliği bende de vardı ruh gibi oluyorsun cidden çokca comfer fol kullandım düzenli olarak geçti şükür
Busranur006 kullanici12hr güneşten almaları da iyi ama takviye edilirse daha iyi olur güneşten alamadıkları da oluyor ama demiride kullanın derim
Zynpgmt kullanici12hr demir çok önemli. Eksikliği halinde boyun kısa kalması,zeka geriliği gibi sonuçlar doğurabilir. Sağlık ocağında verilen marka baya iyiymiş. Hemşire ishak/kabızlık yapmazsa bunu kullanmaya çalış ayrı alma demişti.
kullanici12hr Busranur006 haklısınız, siz demir için hangi marka kullanıyorsunuz memnun musunuz, sağlık ocağının verdiği kabız yapıyor gibi, farklı marka arayışındayım
Busranur006 kullanici12hr Ben sağlık ocağının verdiğini kullanmıyorum paraben varmış oceanın d vitaminini demiride lipofix kullanıyordum içeriği güzel ama çok çabuk bitiyor eczane getiriyim diyene kadar 1 hafta geçiyor o yüzden onuda ocean tercih ettim ve memnunum içerikleride temiz
Busranur006 asena0609 Yani evet mantıklı bu da ama hiçbir doktor da çocuğun gelişimi çok iyi d vitamini ve demiri kullanma demez heralde 6 aylık bebek tahlilde yapmamış
asena0609 Busranur006 d vitamini kesinlikle kullanmalı ama demiri sonra başlatabilir arkadaşınız kendisini suçlamayın diye minik bi beyaz yalan söylemiş olabilir
Zynpgmt Renas5566-21 Vakti gelince sağlık ocağından verirler mutlaka ya da doktorunuz kontrolde söyler. Siz yine de sorun önemli o da. Tam hatırlayamadım ama sanki birinci aya yakındı.
Busranur006 Renas5566-21 D vitamini kullanabilirsin demiri 4 aylıkken başlanıyor yinede bi doktorunuza sorun
Busranur006 Zynpgmt ya bende sordum hemşire tavsiye etmedi oceanla arasındaki fark nedir dedim bizim verdiğimizde paraben var dişlerde siyahlık yapar ayrıca oceana göre tam destek vermez alabiliyorsanız özel alın dedi
Aslicamm Busranur006 d vitamini vermemesi imkansız ya nerdeyse ömür boyu kullanmamız gerekiyo besinlerde yok her daim güneş ışığı alamıyoruz bebekler anne sütünden yeteri kadar alamiyo çok garip vermemesi
Busranur006 Aslicamm Ya banada öyle dedi onun dediğine göre çocuğun gelişimi çok iyi doktor vermedi dedi bende bence sen doktorunuzu değiştirin gelişimi için değil her çocuğun hatta bizlerinde kullanması gereken takviyeler dedim de birazda sallamasyon ya çocuğuna bakamıyor ki ilaçlarından haberi olsun sadece çocuklar arasında yarış yapıyor gibi anlamsızzzz