Birçok sağlıklı bebek 1. Ayını atlattıktan sonra ilk kez blok şeklinde 4 saate kadar uyumaya başlar bu anı kaçırmamak gerekir bu bebeğin ilk defa anneden endişesiz bi şekilde idare edebildiğini göstermesidir. Bu saatleri altın kural olarak bebeğinizin uyku saati olarak belirleyin ve her gün o saatlerde bebeğinizin uykuda olduğuna emin olun şöyle örnek vereyim benim bebeğim 1.5 aylıktı bir gece 12-4 arası ilk kez deliksiz uyudu sonra o saatleri bebeğimin uyku saati olarak belirledim her gün o saatte yatırdım ve 12-4 arası emzirmedim zamanla o saatleri uzatmaya başladım 11 de yatırdım 11-4 arası uyumaya başladı 10 a çektim ( bunu rutin oluşturarak yapıyorsunuz yatırmadan önce banyo, masaj, pijama faslı, hikaye okuma ve iyigeceler dileme ) bebeğiniz gece gündüz farkını anladığı anda uyumaya başlıycak emin olun bebekler aç kalıcak diye endişelenmeyin tabi sarılığı veya başka rahatsızlığı yoksa aç bebek uyanıyor zaten bebeklerin geceleyin süt kadar deliksiz uyumaya ihtiyacı var ve bunu sağlamanın tek yolu rutin oluşturmak. Tabiki zaman zaman sıçrama dönemleri, hastalık veya diş çıkarma dönemlerinde biranda sık sık uyanmaya başlıycak eyvah diyeceksin gitti emeklerim ama en fazla 1 hafta içinde tekrar eski rutinine dönecek.