Bulutball Oğlum 3 buçuk aylıkken başladım işe annem bakıyor. İş yerim ve annemin evi çok yakın 2 saatte bir eve gidip emziriyorum. İş yerim bu konuda anlayışlı.Eşimle aynı yerde çalışıyoruz.çıkınca annemde yemek yiyip eve gidiyoruz çocuğu uyutup ev işlerimizi birlikte yapmaya çalışıyoruz. Ama zor bir süreçmiş gerçekten . Oğlum sessiz sakin bir ortamda uyuyor. Gürültü yapmadan da işleri pek toparlamıyoruz o yüzden saldık artık pek bişey yapmıyoruz
Urnis Bulutball bende aynı 3 buçuk aylık ken başladım yalnız bütün düzeni değişti iki saatte bir emzirmeye geliyorum. Ama emmek istemiyor gibi nasıl düzelecek bu durum sizde yaşadınız mı bu durumu
Dlk55blt-rdvn Acemianne26 5 aylıkken başladım iyiki de başladım biraz nefes aldım yaşadığımı hatırladım
Acemianne26 Dlk55blt-rdvn bende evde o kadar bunaldım ki biraz olsun çalışıp nefes almak istiyorum ama nasıl yetişcem korkusu var
Kuzey-isigim Acemianne26 9aylıkken başladım işe annem bakıyor 1ay oldu işe başlayalı.Hafta içi 3 gün gidiyorum ben 2 gün de evden çalışma var. 4 gün annemde kalıyorum 3 gün kemdi evimde. Eşim düzensiz vardiyalı çalıştığı için zor olur pek bir desteği olmuyor maalesef. Hafta içi evime abla geliyor temizlik yapıyor ütü vs. Ben haftasonu geldiğimde sadece yemek ile ilgileniyorum bir de ortalığı topluyorum ona rağmen çok yoruluyorum. Mesela yarın işe gitsem de dinlensem diyorum bacaklarımm ağrıdı evde😅 bi de misafir ağırladım bugün. Çalışmak iyidir pişman olmazsınız💕
Acemianne26 Niluska bende öyle hissediyorum bebeğim 15 aylık olmasına rağmen kafam çalışmıyor sanki bir çok düşünceden
Acemianne26 Keremikoo bizde de aynen bu şekilde olacak babaannesi bakıcak oğluma fakat sadece onunla ilgilenecek, dediklerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim 🙏🏾
Acemianne26 ebrarmom benimde evde durmaktan psikolojim bozuldu oğlum yeterince büyüdü ve istediğim sınavımı kazandım o yüzden artık başlamak istiyorum psikolojime iyi geleceğine inanıyorum
Acemianne26 Tprknazli Pnay Bende eskiden böyle şeylere şaşırırdım, kayınvalidem çocuk bakmak istemiyor (daha önceki 5 toruna o baktı ve çok yıprandı ) başka işlerde çalışmak istiyor bende ondan iyi bakıcı bulamam, bir bakıcı parası vermicem 3000 tl vericem hem ona harçlık olsun hemde çocuğa baksın diye
Acemianne26 Anestezistanne bende böyle düşünüyordum tek fark kayınvalidem bir bakıcıdan daha iyi bakacağına inanıyorum o yönden rahatım fakat bence bir annenin arada nefes almaya ihtiyacı var cv bile hazırlamışsınız sizin içinizde çalışmak var neden olmasın bir çok çalışan anne var buna da alışacağız
Gks-esr20 Acemianne26 kusura bakmayın baya bi geç görebildim yorumunuzu .temizliği genelde haftasonlarında ve hafta içi yapacaksamda işten gelince yapıyorum.sizde tez zamanda düzene koyarsınız allahın izniyle 🌺
Acemianne26 A_12ynr ne güzel ya kendi ofisimi açtığımda benimde oğlum gelip gidebilecek rahatça bir gün :)
Dlk55blt-rdvn Acemianne26 inanın yetişme konusunu düşünmeyin hiçbir türlü yetişilemiyor, daha fazla yoruluyorum ama daha çok keyif alıyorum çalışmaya başlayınca anlarsınız , bir de size vicdan yaptırmaya çalışanlar olabilir bebeğiniz daha küçük falan diye hiç aldanmayın bebeğim de ben de gayet mutluyuz ben evdeyken bebeğime sabrım hiç yoktu şimdi işten geliyorum onu gezmeye götürüyorum sonra gelip uyku falan derken akşam oluyor
A_12ynr Acemianne26 ins olur canm (•‿•) valla zor luklari var yok değil anneme bırakmam calisyo kayınvalidem köyde tarlalr var yaz geldi kışın gelir giderlerdi ama oda belirli gün yada saat kayınvalidem kışın tarlar sokuyoyolar tekrr belleme oluyo annem zaten calisyo (•‿•) eşim caliyo eşimle aynı iş yapıyoruz ama bebek olunca bn tam anlamı ile yapamıyorum eşime daha çok iş dusuyo eskiden yükümüz haffti ama binada şükür karşımızdaki insanlar anlayışlı (•‿•) bana görüşmeye gelenler hepsi bnm bebeklerim anliycaniz üzere (•‿•) ev çok temiz değil dip köşe yapamm hiç bizamn eski şeyim yok yani şuara çocuk yokkn yapardım şuan kısıtlı yapabiliyorum ama dışarda skntim yok hatta hoşuna bile gider (•‿•) emzirme meselesi dışarda ayakda bile emzirme rahatlığı var çocuğum iyi olsun umrumda değil yani dışarısı ev işleri her halükarda olur çocuğun buyunce bazı şeyler geri gelmiyor malesef tadını çıkartıyorum cocugumun (•‿•)
Bjk Acemianne26 9 aylıkken ise basladim, 1 ay oldu ise başlayalı kolay dersem yalan olur. Sabahları arabayla teyzesine götürüyorum. 6.30 da evden çıkış akşam 18. 30 da almaya gidiyorum. Tam 12 saat kalıyor. Ona da zor oliyor banada. Görmediği icinde çok özlüyor. Eve gelince de yanımdan ayrılmıyor ve hiç bir iş yapamiyorum. Evde size tavsiyem şimdiden ara ara kendinizden uzaklastirin ki alışması kolay olsun
papatyamm_ Bjk ya beni yanlış anlamayın ama çocuğu kendinden uzaklaştırmak hiç mantıklı gelmiyor üstelik üzücü bir şey değilmi? Yani onlar sadece bizle en güvende hissediyorlar. Bende çok düşündüm çalışmayı hala da istiyorum seviyorum çalışmayı ama 13 aylık oldu işleri düşünmüyorum çoğunluğun aksine kızımda bir eksiklik olurmu benim gibi herkes ona hoşgörü gösterip sabırlı davranabilirmi diyorum. Size sitem etmiyorum yanlış anlamayın ama hep düşünürüm yani acaba çalışsam kızımın duygusal gelişiminde ne gibi farklılık olur diye🤷🏼♀️
Bjk Niluska kızım 9 aylıkken başladım 1 ay oldu. Surekli beraberdik bana çok düşkün hiç bir şekilde kimseye gitmiyordu. Mental olarak çok yoruldum. Doğum surecimde yorucuydu. Hala beden olarak kendimi toparlayamadım. Unutkanlık seviyem çok yüksek oldu. Bunu uykusuzluğa ve yorgunluğa bağlıyorum. 1 yıldır çalışmadığım için işimi çok özlemiştim. Bakmayin is yerinde yine dinleniyorsunuz ve kafanız dağılıyor aksine eve gelince çocuğunuza daha iyi bakıyorsunuz çünkü çok özluyorsunuz :) onların geleceği için çalışıyoruz 🙂
Hayatbanavaykikivayvay ipekk05 daha baslamadilar agustosta baslayacaklar evet uyku yapacaklar sorun olacagini sanmiyorum uyurlar orda. Fiyat daha belli degil yeni donem zammi yapacaklar 10 bine raziyim bakalim asagisi mutlu eder beni 😂
deniz94 Bebeğim 5 aylıkken başladım işe. Öğretmenim. Maaş karşılığı çalışıyorum günde 3 ders. Evden çıkıp geri dönmem 3 saat sürüyor. Bu sırada bebeğime de babası bakıyor. Açıkçası okula gidince dinleniyorum 😅hiç değilse 10 dkka teneffüste çayımı alıp oturup arkadaşlarımla sohbet etmek bile o kadar iyi geliyor ki. Tüm gün olsa zorlanırdım ama bu şekilde hem benim için bi değişiklik oluyor eve gelince bebeğimi özlemiş oluyorum hem onunla daha iyi vakit geçiriyorum. Diğer türlü sürekli evde durmak bi yerden sonra daha çok yoruyor insanı.
EceDM deniz94 Ben de ogretmenim, Eylül ’de yarim gün başlamayı düşünüyorum. Nasıl olur acaba diye kurduğum hayallerde, teneffüste 10 dk rahatça çay içmek var benim de. 🤣 Maaşa kanıp tam gün başlamak, çık aklımdan, diye telkin ediyorum kendimi her gün. 🥲
Bilgeztrk ipekk05 yok bezliydi 2 haftada falan alıştı. Bezle kreşi aynı döneme denk getirmeyin bezli alıyorlarsa zaten okulda arkadaşlarından gördüğü için çok rahat alışıyor tuvalete
ipekk05 Hayatbanavaykikivayvay ikisine toplam mı 10 bin ya bide güvenilir yer olması çok önemli benim için bizim burda bi kreş kapandı çocukların ağzına vura vura uyutuyolarmış öğlen☹️