Babyboyyy Dil bağı olup kestiren var mı sancı agrı vs cekiyor mu ilac vs kullanıyor mu o süreç nasıl geçiyor
Dorukkusss Babyboyyy bebegım 3.5 aylık iki hafta önce kestırdım lazerle amelıyathanede kesildi kanama dikiş vs yok 3 4 dk sürdü hıc agrısı sızısı olmadı cok şükür
Meyra Babyboyyy bebeğim 2 aylıkken kesildi dil bağı doktorumuz farkedince.hemen cocuk cerrahsine yönlendirdi oda muayene edip odasında kesti hemen 10 saniyelik bi işlem keser kesmezde emzirmemi istedi Daha sonra eve geldik ilaç filan kullanmadık anne sütü düzeltiyor zaten o bölgeyi ağrı acı sıfır
Babybaby45 Babyboyyy bn hasthnede çalşıyordm kbb polikliniğinde . Doktorma yardm ediyordm ve poliklinkte bi kaç cocugnkni kesti o minik bir makasla incecık bir deri ztn kesiyordu hafif bi kan szntısı oluyordu ne dikiş ne başka bir şey gazlı bezle biraz bastrncA geçiyordu ztn üzmeyn kendnzi cok basit bir işlem ertelemesn bir an önce yaptrn emmesini flan etkiliyor cnkü
Nghn Dorukkusss Ayy çok şükür. Benim bebeğimin de var, doktor sünneti de aynı zamanda yapalım dedi ben de ikisinin birden bakımı zor olur diye korkmuştum. Genel anestezi ile mi oldu?
Gastronomiss Dorukkusss emme problemi yaşadınız mı benim de bebeğim 38 günlük dil bağı var 1 aya kestireceğim
zumramomm Dorukkusss canım merhaba benim kızımın da dil bağı var 2aylikken kesilmişti 5-10saniye birşey sürdü neşterle kesti.suan 4aylik boğaz enfeksiyonu için başka hastaneye götürdugumde dil bağının durduğunu öğrendik aynı Dr tekrar goturdum ama şuan kesersek kanama durmaz büyüyünce narkozla kestirin dedi.icim rahat etmedi hiç siz nerde kestirdiniz öğrenebilir miyim?
Aylin58 Nghn tavsiyem ikisinide ayni anda yaptirin biz cok pisman olduk. Dil bagi basit birsey lazerle kesiliyor kanama vs yok. 1 saat sonra da emzirmistim canım.
Dorukkusss Nghn hayır anestezı verılmedı kucuk oldugndan dolayı ama yegenım var 1yasında o da oldu onu hafıf sersemlettırdıler
Sasah1441 Nghn bizede var dediler bende sünnet olurken aradan çıksın dedim Dr sıkıntılı bişi yok dedi boşuna kestirme dedi ama ilerde konuşma bozukluğuna bile sebep oluyormuş 🤔
EYN Nghn benim bebegimde sünnet ve dil bağını birlikte oldu çok şükür dil bağı olup olmadığını anlamadık bile ilaç vs kullanılmıyor ameliyattan sonra çıkarken gözleri açıktı ama uyuşuk bakıyordu çok şükür atlattık yalnız ameliyatı yapacak doktorda önemli basit çok çabuk halledilecek bir şey ama onu düzgün kesmek ince iş demişti doktorumuz
Nghn Aylin58 bebeğim 4 aylık, sünneti şimdi düşünüyorduk. Genel anestezi vereceğim dil bağı için, genel anestezi için de 6 7 aylık olsun ikisini beraber yapalım dedi doktor 🤷♀️ sizin de mi genel anestezi ile kesildi dil bağı?
Aylin58 Nghn doktorumuz ağızdan sprey vererek bayilttik dedi. Islem sonrasida hemen ayıldı zaten. Bizede söyleseydiniz keşke sunnetinide yapardim demişti o yüzden dedim.
Meyra Nghn hayır anestezilik bir durum değil hatta uyuşturmak icin sprey bile sıkmadı tüm.gun emdigini kusar dedi doktorumuz .. dil bağı zar iken kestiirlmesi lazim daha sonra bebek büyüdükçe damarlasiyor kalinlasiyor o zaman anestezi gerekli
Nghn Dorukkusss benim bebeğim de 3 ay 25 günlük şu anda ama şimdi yapalım demedi doktor 🤷♀️ anestezi verip 6 7 aylıkken yapalım dedi 🤔
Sevdacan3 Benim oğlumda da dil bağı var ama doktor müdahale edelim demedi sizlerde sıkıntı yaratan bir durum mu oluştu yoksa doktor kendi mi kesmeyi önerdi
Nghn Sevdacan3 bizde şimdi hiç sıkıntı yok, ileride konuşma bozukluğu olabilir bi çocuk cerrahına sorun dedi, gittik o da keselim dedi.
Gastronomiss Sevdacan3 benim eşimin ailesinde genetik eşimde varmış ve 3 yaşında öğrenip kestirmişler eşim konuşmayınca şimdi bile bazen ş'leri s' leri söylerken sıkıntısı oluyor bence dil bağından böyle
zumramomm Dorukkusss aynen canım benim kızımın Şili de catallasiyordu o catallik gitti kestirdik ama başka Dr hala duruyor dedi tekrar kesilecek ☹️
nkarac Dil bağı için genel anesteziye gerek yok ki. Verilmesin yazık. Oğlumunkini 20 günlükken falan kestirdik. 1-2 dakikalık bir işlem. Hiçbir sorun olmadı dikiş falan yok zaten.
Nghn nkarac evet ben de şaşırdım, genel anestezi için bir de 6 saat aç tutmam gerekecek. Nasıl tutacağım ben küçücük bebeği?
Dorukkusss zumramomm bn istanbuldayım eger ordaysanız yardımcı olabılırım lazerle kesım oldu herhangı bır kanama olmadı bızde