expectopatronum Son güncellememiz kakasını yaptıktan sonra klozetine oturup sifona basıyor bay bay yapıyor. 😂
Aslicamm Kahvaltı domatesli kaşarlı omlet+bi dilim kasar peyniri+salatalık+bal badem ve yaban mersiniydi. yaban mersini ve salatalık harici bisiy yemedi diyebilirim bi saat sonra filan kefir veririm muhtemelen. Öğle akşam için terbiyeli sehriyeli tavuk çorbası düşünüyorum dün sarımsaklı yaptım sebzeli yemedi bugün sarimsaksiz yapcam. Sabah kahvaltı öncesi kitaplarımız geldi bebek üniversitesi biyoloji ve fizik almsitim çok hoşuma gitti bebeğim için erken diye düşünüyorum 2 yaş sonrasinda daha aktif kullanırız ama ben kendim için sevdim çocukken keşke böyle kitaplarım olsaydı 😂 bi de konuşturan sorular almıştım aslında ses kartları var diye almicaktim ama geçen baya bi indirime girince deneyim dedim ve bunu daha çok beğendim. Bendeki ses kartları minipoiydi ve inceydi bu bi kutu oyunun ve daha kalın. Minipoi gerçek görseller kullanmış bi kutu oyun çizim seklinde ama ilgi çekici kartın tamamı çizimden oluşuyo
okuyor expectopatronum biz de gece nöbetleşe bakmaya başladık eşimle. Bazen meme gelene kadar kriz geçiriyor. Çok zor geçiyor. Kısa sürer hepimiz için umarım.
expectopatronum okuyor bizde mümkün değil maalesef. İlk günden beri hiç bir şekilde eşimi kabul etmedi ne uyurken ne gece uyandığında. Dediğiniz gibi meme bulamayınca krize giriyor. 😓
expectopatronum Kahvaltı Krep dürüm (yarısı labne avokado dolgulu, yarısı hurmalı fındık ezmesi) Salatalık Domates Zeytin Kaşar peyniri Muz Öğle yemeği Tarhana Çorbası Humus Ara öğün Dondurma yapacağım Kuruyemiş Akşam Yemeği Hindi köftesi Havuç soslu erişte
Aslicamm Bu arada dün doktora kontrole gitmiştik balık yağını sordum eskiden 2 yaş sonrası oneriyoduk ama artık haftada iki kez tercih edebilirsiniz dedi sizde durumlar nasıl ben hala biraz daha araştırmayı düşünüyorum
expectopatronum Aslicamm bizim doktorumuz haftada iki kere eli kadar balık yiyorsa gerek yok demişti. Pek yiyor sayılmaz benimki ama başlamadık biz de şimdilik. 😬
atlasinannesi2 Kızlar burda yiyen bebekleri gördükçe nasıl sevinip imreniyorum. Oğlumun ek gıdaya geçtiğinden beri asla yemekle arası yok. 14 ay 17 günlük Şuan. Yediği şey kahvaltıda sadece yumurta ve tahin pekmez öğlen ise pankek. Artık yeter ki yesin diye pankekin her çeşidiniz yapmaya çalışıyorum. Yemek yemeğinde geçtim bi çorba içse bi yoğurt yese ona bile razıyım. Blw yapıyoruz zaten baştan beri fakat maalesef sadece mama içmek istiyor. Tavuk et zaten hiç yok hayatımızda. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu arada kilosu ve boyu gayet iyi hatta önden bile gidiyor tahlilde yaptırdım bi sorun çıkmadı
okuyor atlasinannesi2 zaten denemişsinizdir yazacağımız seyleri de. Ben yemedigi şeyleri yediklerine ekleyerek minik minik alıştırmaya çalışıyorum. Mesela yumurta yiyorsa içine az miktarda başlayıp miktarı artırarak kıyma ekleyebilirsiniz, sebzeler. Farkli içerik omletler. Sonrasında içine koymadan tabakta hemen yediği şeyin yanına koyarsınız
Aslicamm atlasinannesi2 demek ki tüm ihtiyaçlarını mamayla karsiliyo bu aralar oğlum da hep emmek istediği için yemek yemeyi azalttı sizde de mamadan dolayı yemek istemiyo olabilir ki tahlilinde de beden ölçülerinde de bi problem yokmuş zaten 🤷 onun dışında biz de burda menüleri yazıyoruz ama inanın hiçbirimizin çocuğu yazdığımız her şeyi yemiyodur :) yani siz de denemissinizdir ama oğlum pankek yiyip et tavuk uemeseydi sanırım bunları rondodan geçirip pankekine katardim onun dışında zaten direkt yoğurt olmasa bile pankekin içine katiyosunuzdur onu da aslında yemiş oluyo. Benim ek gıdaya geçerken kriterim yumurta ve yoğurttu bu ikisini yiyosa tamam diyodum dönem dönem bunları da reddettiği oluyo ama bi şeylerin içinde karışik yiyosa bile yetiyo bana. Onun dışında bazı ailelerde süt/mama zamanı bittikten sonra istahta artma yemek yemede artma gorulebiliyo belki sizde de öyle olur ben de şu an 2 yaş sonrasını bekliyorum sütten kesince yeme durumu artar belki diye :)
expectopatronum atlasinannesi2 benim oğlum da yemiyor hiçbir şey. 5 aylıkken başladık ek gıdaya her şeyi verdim hiç ayırt etmeden. Enginar, kereviz tüm sebzeler etli kıymalı yemekler çorbalar balıklar. Damak tadı alışsın her şeyi yesin diye her öğüne farklı bişey hazırladım. 13,5 aylık şu an iki lokma yedirene kadar kırk takla atıyorum. Mesela bu sabah havuçlu yulaflı bir tost yaptım yumurta haşladım ağzına aldığı gibi tükürdü ikisini de. Omlet yaptım onu da yemedi. Salatalık yedi sadece. İçtiği tek çorba tarhana o da 10 tatlı kaşığı falan maksimum. Nohut yemeği yapıyorum mesela yediği nohutları sayıyorum inanın 7-8 tane yediğinde bugün iyi yedi diyorum. İrmik pirinç unu falan vermem ne faydası var diyen ben sırf midesine bişeyler girsin diye meyveli muhallebi falan yapmaya başladım ama yok onları da yemiyor tatlı şeyleri de sevmiyor. Bazı geceler sabaha kadar emiyor memeyi hiç bırakmıyor artık açlıktan olduğunu düşünüyorum çünkü gün içinde ihtiyacı olan kaloriyi almıyor. Yoğurt bile mi yemez bir bebek yemeyince yemiyor işte. 😓
Aslicamm expectopatronum bizimki bu ara balık yemiyo dip balıklarının mevsimi vermek istemiyorum ama yine de başlamadım henüz balık yağına :)
atlasinannesi2 okuyor kuzum içinde yumurta olan şeyler yiyor sadece zaten o yüzden sürekli pankek poğaça tarzı şeyler yapıyorum. Mesela yumurtalı ıspanak ama kıymalı yumurta yaptım kıymanın kokusunu aldığı için yemedi 😒mücver yapıyorum içine yumurta koyarak bazen yer ama bazen yemiyor. Süreklide katı şeyler yesin istemiyor ya ne bileyim bi tarhana çorbası bi tavuk çorbası içsin istiyorum yok asla içmiyor. Yıldım bende
okuyor atlasinannesi2 çırpılmış labneli yumurta ile belki kıvam sıvılaşmaya alışabilir. Smoothie içiyor mu? Pipet çok seviyor benim kız mesela. Pipetle, icmeyecegi şeyi bile içiyor. Farklı bardaklar , pipetle çorba vermek denenebilir
okuyor Aslicamm katılıyorum. Yazınca hepsini yedi sanıyor çoğu kişi. Bir de ben bir gün önceden planlayıp yazıyorum. Mesela bugün öğlen 3 alternatif vardı. Sadece çorbayı içti. Diğerlerini istemedi.
Aslicamm okuyor ay evet bugün ben de bunu denedim çok güzel bi tavuklu çorba yaptım hiç istemedi ben de pipetle verdim az da olsa içti sonra kaşıkla tanelerini vermeyi denedim yine istemedi 🤷
Aslicamm Aslicamm tavuklu çorba tarifi de şöyle tavuk bagetlerini haşladım sonra rondodan geçirdim (büyük parça tavuk yemiyo). Suyuna tavuk parçalarını, sebzeli arpa sehriyeyi ve ince bulguru ekleyip bi taşım pisirdim. Bi kapta bi kaşık yoğurt, yumurta sarısı, tam buğday unu ve bi kaç damla limonu karıştırip tavuklu karışıma ekledim ve mükemmel bi çorba oldu 😁😁
Aslicamm monami_ ben kahvaltı için yulaf tabanlı pizza yapmayı düşünüyorum @okuyor paylaşmıştı sanırım:)