Ygmrss merhaba, bu çiğ katı gıdaları yemesi gerilim dolu oluyor bazen :) sizi anlıyorum endişe ediyorsunuz ama şöyle düşünün çiğneme refleksi gelişen bir bebekse çiğnemeyi biliyorsa o zaten damaklarıyla mümkün olduğunca ezmeye çalışacaktır ne kadar sert olsa da. Azı dişini beklemenize gerek yok. Sadece uygun şekilde doğrayın yeterli. Mesela elmayı, nektariyi seftalıyı vs klasik elma dilimi şeklinde değil de uzun çubuklar şeklinde verin. Benim oğlum salatalığı ön dişleriyle rendeliyor resmen azı dişi yok bir bakıyorum ufacık yapmış. Şöyle de bir durum var tabii her ne olursa olsun daha büyük bir çocuk olsa dahi muhakkak ilkyardım öğrenin. Benim iki ayrı ilkyardım eğitimim olmasına rağmen ek gıdaya başlayacağımda defalarca aynı videoları izledim blw yapacağım için. Ve oğlum sekiz aylıkken haşlanmış patates yüzünden (yani yumuşacık bir şey damaklarıyla çok rahat ezebilirdi ama bir anda yanlışlıkla yuttuğunu düşünüyorum) tam tıkanma durumu yaşadı. Böyle bir durumu kimse yaşamasın çok zor bir andı benim için ama yaşandığında da doğru müdahaleyi yapmak çok önemli. Demek istediğim besin yumuşak dahi olsa siz her zaman önleminizi alın, yapmanız gereken şeyi bilin, panik havasında olmayın çocuğa bunu hissettirmeyin. Önce ona güvenin yapabilir çiğneyebilir yutabilir ama kazalar da olabilir bunun için de kendinizden emin olun ki içiniz rahat bir şekilde eline bir şey verebilin.