Ygmrss Merhabalar, aslında 3 ana 3 ara standart diyemeyiz bebeğimize uygun hareket etmeliyiz biz 12. Ayda çok ciddi bi yeme reddi yaşadık kahvaltı yapmadan kalkiyodu resmen öyle olunca ben kahvaltı sonrası ara öğün ekledim bazen akşam yemeği pek yemiyodu akşam sonrasına bi ara öğün daha ekledim 5 öğüne çıkardım sonra oğlum tek uykuya düştü bi süre erken uyumaya başlayınca ogunlerimiz otomatik olarak 3e düştü. Bu ara geç uyusa da ben öğün sayısını artirmadim 3 ana 1 ara ya da sadece 3 ana şeklinde yapıyorum. Ana öğünler daha önemli çünkü. Oğlum çok iştahlı olmadığı için ara yediği zaman anayı yemiyo ya da azaltiyo bi taraftan emiyo da o yüzden ben ara öğün pek vermemeye başladım. Ama şöyle bi durum var oğlum meyveyi çok seviyo her zaman yiyebilir o yüzden öğünlerin hemen peşine meyvesini veriyorum. Zaten ogunlerini dolu dolu yemediği için illa midesinde yer oluyo meyveye. Sonra 3 saat filan aç kaldığı zaman daha iyi yedigini gördüm. Bazen de ara öğüne ana öğünde yaptığım yemeği veriyorum çok besleyici bisiy yaptım diyelim çok az yedi iki saat sonra aynı yemeği bida teklif ediyorum. Kuru yemişleri de ana ogunlerine katıyorum genelde mesela kahvaltıya omlet mi yaptım ceviz rendeliyorum ya da tahin pekmez karadut özüne kuruyemiş rendeliyorum yemeklerine de dahil :)