okuyor okuyor Kürdan batırma. Görsel Instagramdan alıntı. Ebeveyn kontrolünde olmalı. Kürdan varken gözümüzü çocuktan bir an ayırmamali.
anayim_ben okuyor etkinlik önerilerinize bayıldım, bu hafta içi heyecanla deneyeceğim, fermuar aslında dikkatini cekiyor ama yapması için hiç fırsat vermedim, nasıl geçtiğini paylaşacağım, takipteyim
anayim_ben Aslicamm biz oruçtan beri yer yatağında yatırıyoruz, aynı duyguyu bende oruçta yaşamıştım, hem korkmuştum sessizce gelmesine hemde çok hoşuma gitmişti, sizinde heyecanınızı çok iyi anlıyorum, ne ara büyüdüde uykudan uyanıp yanımıza gelmeye başladı 🥲
okuyor anayim_ben beğenmenize sevindim 🥰 düz zeminde olunca daha kolay olabilir. Geçen ay paylaşmıştım. 2-3 tane fermuar alıp düz bir mukavvaya sabitliyoruz Sonrasında onu bir yere yapıştırabiliriz de. Çocuk fermuarlari açıyor. Ben henüz fermuar almadım. Çanta ile deneyeceğim ilk olarak. Kızım çantalara cok meraklı. Göreceği şekilde merak edeceği nesneler ile çantayı doldurup fermuari kapatacağım. Açmasi için motivasyon olur. Kolay açılan fermuarlı bir çanta tercih ederim. Bunu basaramazsa başta dediğim etkinliği yapabilirim.
okuyor Birkaç gün önce kızımı kum ile tanıştırdık. Sahile götürdük. Buradaki oyun parklarınds kum yok. İlk kez sahilde temas etti. Önce elleri ile keşfetti. Oynadı. Yemediginden emin olunca rahatladım. Kova kürek takımını çıkarttım oynaması için. Ama o da ne, kızım kovayı kase küreği de Kaşık sandı. Kovadan kürekle alıp ağzına attı. Kum yedi ☹️ oyunu kesmedik. Gözümüzü de ayirmadik. Birkaç kez daha tekrar yemeye çalışınca kova ve küreği kaldırdım. Onlar yokken yemek gibi bir girişimi olmadı . Yine de gözümü ayirmadim.
anayim_ben Aslicamm gündüz uykusundan uyanıp gelince kendini alkışladigida oldu, bak ben uyandım geldim dercesine kendini tebrik ediyor
okuyor Hepsiburadada sincap kitap indirimi var. Çoğu kitabını gönülden tavsiye ederim. kızımın en çok sevdikleri bebek üniversitesi, bu kocaman gözler kimin, karıştır eslestir, tekerlikli kitap, başka kim var bana benzer, fenerli kitap
expectopatronum okuyor çok güzel etkinlikler teşekkür ederiz 🌺 ben de bir çok etkinliği bir arada bulunduran bir öneride bulunmak istedim. Busy board ( meşgul tahtası) duymuşsunuzdur mutlaka bilmeyen anneler varsa bakmak isterler belki. Ama bizde şöyle bir sıkıntı oldu. Benim oğlumun dikkati aşırı dağınık tek bir şeye odaklanmakta sıkıntı yaşıyor. Her şey bir arada olunca hiç biriyle ilgilenemedi. 😬
expectopatronum okuyor kinetik kum tarifinizi paylaşabilir misiniz acaba? Ya da bildiğiniz doğal içerikli bir marka varsa onu da yazabilirsiniz. Su ve kum etkinlik masası almıştık onu balkona koymayı düşüyorum artık. Suyla oynamaya bayılıyor zaten. Kumu da sevmişti sahilde oynadığımızda. Gün içinde vakit geçirmek için güzel bir alternatif olur diye umuyorum.
okuyor expectopatronum merhaba Henüz yapmadım tarifi ama bu hafta yapmayı planlıyorum. Ben de bubyaz balkona su ve kum etkinlik masası koymayı planlıyorum. Hangi marka aldınız? Kinetik kum olarak arkadaşlarım childgen doğal kinetik kumu tavsiye etti ama henüz içeriğine bakmadım.
Aslicamm expectopatronum ben aylar aylar önce childgen almıştim kıvamı gerçekten çok güzel ama biz henüz kullanamıyoruz oğlum yemek istediği için
expectopatronum Bugünkü menümüz Kahvaltı beyaz peynirli cevizli omlet dünden kalan kabaklı bebek poğaçasından yedi bir iki lokma domates salatalık zeytin karadut özü Öğle yemeği Yoğurtlu terbiyeli sebze çorbası Ara Öğün Kayısı Fındık Akşam yemeği Fırında somon
expectopatronum Dün akşam çayın yanında yaptığım bir tarifi paylaşmak istedim. 1 büyük boy muz, 1 yemek kaşığı ballı fıstık ezmesi, 1 silme yemek kaşığı ham kakao. Fırında 170 derecede 20 dakika pişirdim. Brownie tadında mükemmel bişey oldu. Oğlum da çok sevdi. O da bizimle çay soframızda oturup çay içiyor. Ihlamur papatya nane karıştırıp çay yapıyorum ona da. Aşırı gaz problemimiz vardı bizim hem ona hem uykusuna iyi geldi bu çay. Yanında da kuru meyve kuru yemiş yiyor genelde.
Aslicamm expectopatronum yanlış anlamazsınız ben burda bi parantez açmak istiyorum bal pekmez gibi ürünleri tatlandirici olarak fırın yiyeceklerinde kullanmak pek doğru değil aslinda çünkü yüksek sıcaklıklarda hmf (hidroksimetilfurfural) denilen bi bileşik olusuyo hatta uzun süre bekleyen ısıl işlem görmemiş ballarda bile olabiliyo o yüzden fıstık ezmesi cok az miktarda bal içerse bile ben riske girmiyorum ısıl işlem uygulamiyorum pisirdikten sonra ekliyorum mesela irmikli muhallebi yaptıysam soğumaya yakın bal pekmez eklerim :) genel olarak da bebeğimin yiyeceklerini 160 derecenin üstünde pisirmiyorum hatta kuruyemiş kullanıyosam 130u bile geçmemek en iyisi aslında 🙈
Aslicamm Kahvaltıya dünden kalan salçalı köftesini ezip yumurta kırdım 😂 salatalık ve tahin pekmez ceviz karışımı vardı. Bi de benim çavdar ekmegimden bi parça yedi kefirimden biraz içti. Bugün daha sağlıklı ekmek alternatifleri için piyasa araştırmasi yapmayi düşünüyorum. Biz genelde sadece haftasonu kahvaltısında ekmek yiyoruz ama gördüğünde muhakkak istiyo bu aralar. Öğlen için kırmızı mercimek ıslattım kıymalı mercimek yemeği yaparım. Ara öğünde avokadoyla hurma özü karıştırıp pankekinden bi parçayla vermeyi düşünüyorum yine akşama da siyah pirinçli sebze yemeği yaparim. Bu sabah bultaklarla oynadık biraz kitap okuduk. Lego kutusunun fermuarini açıp kapattık fermuar işini seviyo gecen ilk kez kiyafetimde denemiştik şimdi nerde görürsek yapmaya devam edelim istiyorum 😂
expectopatronum okuyor teşekkür ederim 🙏 yağ olayı bi kafamı karıştı açıkçası. Devamlı girip çıkıyoruz çünkü balkona. Her dokunduğunda da ellerini yıkamamız gerekiyor deyip tedirgin etmek istemiyorum rahat rahat oynasın. Bakacağım söylediğiniz markaya. 🤗 Biz fisher price aldık. Su koymadık henüz ama şimdiden bayıldı. Ne yapacağımızı anlattım biraz onunla. Kovası ve küreğiyle halıda kum doldurup boşaltma provası yapıyor , gemilerini yüzdürüyor 😅😅 şekilli kalıpları halıda deniyor. Artık yengeç ve deniz yıldızı desenli bir halımız var 😂😂
okuyor Bugün kupa bardağa porselen kalemi ile boyama yapacağız. Düz beyaz kupa bardak porland marka buldum. Porselen kalemi de edding marka. Tekli de var set olarak da. Ben 6li set aldım trendyoldan
okuyor Bu sabah dinledigimiz şarkılar. İngilizce öğretmeni arkadaşım şarkıları ingilizce dinleyin diye tavsiye etti. Ekran saati başlayınca da (2 yaşından önce sıfır ekran gidiyoruz. Sonrasında yaş x10 dk.) İngilizce temiz içerikli çizgi film tavsiye etti. Tamamen ingilizce izleyerek başlasın dedi.