14 aylık olmamıza 14 gün var. Bugün iki yaş sendromu ne zaman başlar diye araştırma gereği duydum. Bir yaşını iki ay geçmemiş bebek için biraz şov bence 😀
Aşırı inat. İstediği şey olmayınca basıyor ağlamayı. Kendini yere atmayı öğrendi, hayretle onu izliyorum. Nerden gördün arkadaş bunu 😂 Ağlayarak her istediğini yaptırmasını hiç istemiyorum ama hem tahammülsüzleşiyorum hem ya bağımız zedelenirse diye endişe ediyorum. Çok arada kalıyorum. Çok uçlarda olmadığı sürece bana istediğini yaptırıyor açıkçası. Nasıl aşacağız bu durumu bilemiyorum.
Daha önce boya edinmek istediğimi söylemiştim, edindik ama yine tadını merak ettik. Şu her şeyi ağzına hala götürüyor oluşu bizi çok kısıtlıyor. O kitap mı ağzıma atayım, boyanın canına okuyayım..
İlkokulda bizim çocuk akıllı da dikkat eksikliği var diyen veliler vardır bilirsiniz. Heh, işte o benim. Geleceğimi görüyorum. Hiçbir şeyle uzun uzun ilgilenemiyoruz. En çok suda vakit geçiriyoruz. Malum havalar da sıcak. Küvetinin içine suyu dolduruyorum. Giriyor çıkıyor onunla oynuyor. Ama sürekli yine hareket halinde yani suyun içinde 15 saniye durmuyordur. Gir suya, çık sudan. Gir suya, çık sudan.
İki uykuya geri döndük. Baya baya geri döndük. Artık bitti demiştim, çok da erken demiştim. Erkenmiş, esip geçti o süreç. İki uykuyla devam ediyoruz ama gündüz uykularında bile uyanıp meme emiyoruz. Gece gündüz sürekli meme emiyoruz. Sürekli meme istiyoruz. Vermeyip oyalamaya kalksam, oyalamam bittiği an yine meme… Unutmuyor katiyen:) Mama istediğinde mama, meme istediğinde meme diyor çok şükür. Geçen sene aç olduğunda keşke söylese de rahatlasam derdim aç mı tok mu endişesinden. Hey gidi… Gerçi istese de az ek gıda almaya devam ediyor. Boyu yine uzadı bu ara. Kilo alabildiğini sanmıyorum, zayıflamasa kafi.
Ekstra anlamlı bir kelime eklemedi. Kendi dilince konuştuğu şeyleri arttırdı. Elini uzatıp istediği şeyi göstermeyi öğrendi ve anlamsız bir kelimeyle istiyor. Bugün gözlüğümü elinden aldım, nerede dedi. Ama bilinçli demesi için erken gibi geliyor. Bu ne diye de soruyor ama bilinçli mi değil mi gerçekten kestiremiyorum. Ben yine de açıklıyorum :)
Bu ay ilk defa uçakla seyahat edeceğiz nasip olursa. Çok endişeleniyorum bilmiyorum inşallah korktuğum gibi olmaz kolay atlatırız. Denize sokmak için sabırsızlanıyorum :)