Merve_bolat okuyor kızım 14 aylık ne dersem taklit etmeye çalışıyor genelde bizim yediklerimizden yiyor ama ben yinede onun sevdiği çorbaları veriyorum 3 ana 2 ara öğün şeklinde gidiyoruz 14 aylık ama hala yürüyemiyor 2 3 adım atıp oturuyor koltuğa yatağa tırmanıp iniyor ama bi türlü tam anlamıyla yürümedi dört gözle yürümesini bekliyorum
Aslicamm Geçenlerde gepettoys bitmeyen sticker kitabım siparişi vermiştim lansman fiyatı 40 kusur filandi sanirim deneme amaçlı alayım dedim ve hiiiiç memnun kalmadım çok sert ben takip cikarirken bile zorlanıyorum bi de bitmeyen de değil bebeğimin elinden illa ki yere filan düşüyo tüy oluyo ve yapiskanligi tamamen gidiyo melissa dougla uzaktan yakından alakası yok denk gelirseniz koşarak uzaklaşın :)
Sevaa02 okuyor 16 aylık oğlum var. 13 ayda yürümeye başladı. Şimdi tutamıyoruz. Konuşma konusunda tembelşz biraz yasına girmeden adını ve baba dede gibi kelimeleri söylüyordu şimdi onları da bıraktı anca bu diyerek herşeyi soruyor.ama herşeyi soruyor. Gün içinde devamlu bu bu bu diye geziyor. iştahı çok şükür güzel. Biz doğumdan beri meme artı mama gidiyorduk yaşından itibaren sadece gece mam veriyorum artık. Gün içinde biz ne yersek onu yiyor birini sevmese diğerini yiyor ama yiyor. Uyku düzeni gece için hala sıkıntı. 2 saat sürmüyor emmek istiyor gece. Gündüz tek uykuya geçtik 2buöuk saate yakın tek uyku yapıyor. Ev işlerinde bana yardım ediyor 😁çamaşır mandalşarını veriyor çiçekleri sular gibi yapıp yerleri sulıyor makinaya çamaşır atıyor falan 😁 park delisi oldu iki ayda her lafımızı anlıyor ama işine geldiği gibi davranıyor çok fazla başına buyruk oldu. Hele bu ay sinsi sinsi gülmeler başladı. Parklar olmasa evde afacan Denise gibi geziyor. Oyuncaklarını asla paylaşmak istemiyor başkalarının oyuncaklarına da el koymaya kalkıyor. sanırım benlik duygusu gelişiyor.
Mavigri okuyor merhaba bu postunuzu çok seviyorum benim oğlum da 14nisan doğumlu postu takip etmek faydalı oluyor teşekkürler ☺️ Bir anda o kadar değişti büyüdü ki anlayamadık artık her söylenileni anlıyor ne ver dersen getiriyor kendi verirken al diyor baba dede teyze al ver mama meme bu gel git geldim gibi şeyler söylüyor bazı anlamsız kelimeleri de oluyor geldim geldim diye şarkı da söylüyor (mavi balık nerdesin geldim ben geldim ben ) dinlemeyi çok seviyor kendi de söylediği için sürekli cee oynuyor süzgeçe pıpet sokmaya bayılıyor bultak oynuyor araba sürmeyi öğrendi parka Gidince bile yere oturup sürmek istiyor 11ayın sonundan beri yürüyordu artık baya kendi gidebiliyor en sevdiği oyuncak kaplumbağa tosbik diyoruz ciciişş diye bağırıyor hep anne neden yemek yemeliyim anne neden banyo yapmalıyım kitaplarına bakarak konusuyor bu ara sürekli buzdolabı üzerinden magnetlerini alıp salona getiriyor sayılar alfabe var hiç yerinde durmuyor her yere davul çalar gibi vuruyor cekmecelerı hep açmaya çalışıyor sürekli el yıkama hareketi yapıp banyoya gidiyor el yıkıyoruz iki uyku yapıyoruz cunku 6.7arası uyanıyor bizim yemeklerden vermeye çalışıyorum genelde yiyor ama her seferinde iştahla yemiyor 3ana 2ara öğün oluyor emiyor yerimize oturamadan akşam ediyoruz bu ara çook yoruluyorum hemen koltuktan geri iniyor hiç durmuyor 😁😁
Mavigri okuyor bizde sabah peynirli omlet ben içine biraz ekmekte koyuyorum yanında yemiyor çünkü kaşar peynir ceviz bal en son salatalık salatalığı görünce kahvaltı yapmıyor onu yiyor öğlen kıyma patates irmik yaptım kıymayı ezmeden yemıyor mama gibi yapıyorum yanında yogurt ara öğün şeftali akşam mercimek çorbası makarna yogurt az patates yedi sonrada ceviz ve kayısı üstte dört altta iki dişimiz var ama hala kabuklu şeyler sevmiyor mesela barbunyayı yemedi dün ezerek yoğurtla verdim dün onu nasıl aşıcaz bilmiyorum
Mavigri okuyor kuru üzüm felan siz yediriyor musunuz direk eline mi veriyorsunuz keserek mi yiyor normalde bu aylarda herkes veriyor ama ben kabuklu yemekleri bile yemediği için veremedim hiç bogazına yapısıp takılınca kusturuyor kendini
okuyor Mavigri ilk başlarda haşlayıp püre yaparak verdim. Sonra oldukça iri kuru üzüm almıştık. Onları yine haşlayıp yumuşatıp verdim. Ama püre yapmadım. Onları yiyebildi. Bir süredir kuru üzüm almadık bu aralar vermedim.
Aslicamm Mavigri ben ilk kez dün denedim kuru üzümü bugün ikinci günümüzdü sorun yaşamadık çok şükür yumuşaktı üzümler
okuyor 2 gündür koşmayı keşfetti. Surekli koşuyor evin içinde. Dışarıda o kadar cesaretli degil, koşma konusunda. Markete gidince elimizi asla tutmak istemiyor. Her şeye dokunuyor tek tek. Bugünün güncellemesi de geri geri yürümek ve sesli öpmek. tüm gün bunlari tekrar etti. Çok komik bu çocuklar 😄
okuyor Yarının menüsü Sabah Yumurta Peynir Zeytin Şekersiz çilek reçeli Muz Öğlen Etli düğün çorbası Patatesli maş fasulyesi salatası Ara Hindistan Cevizli, fındıklı, ballı irmik topları Akşam Öğlenki yemeklere ek semizotu mücveri
Aslicamm okuyor ay bu irmik toplarını nasıl yapıyorsunuz daha önce tarif vermiş miydiniz bugün deneyim ben de ara öğünde :)
monami_ Yarın rendelediğim havuç ve enginarı biraz kıyma ve teryağıyla pişirip vereceğim. Ara öğün kuru dut. İkinci ara öğün kavun karpuz. Akşama bilmiyorum.
Aslicamm monami_ ay bugün öğünler sizden oldu kizlar öğlen yemeğine de havuçlu kıymalı enginar yapayım rendeleyip 😂
okuyor Aslicamm Ben henüz süt vermedigim için su ile yapıyorum. Meyve suyu ile yapan tarifler de gördüm ama denemedim. İyice katı olana kadar karşıtırarak pişiriyorum. Soğuyunca bal, pekmez ne istersem tatlılık vermesi için onu ekliyorum. portakallı yapmıştım onu sevmedi. Kuruyemiş, kuru meyve, hindistan cevizi rendesi, kakao ne istiyorsam onu ekliyorum. Minik toplar yapıyorum. Vaktim yoksa tabağa duzleyip dolaba koyuyorum. Sonra çıkartıp küçük dilimliyorum. Top yaptıysam da biraz dolapta bekletiyorum. İyice tok bir kıvam alıyor. 🥰