[silindi] “sadece gelenek” ne demek güzel kardeşim? Sünnet yaptırmamanız bir tercihtir ve buna tabi ki saygı duyarım. Fakat yaptırmama tercihiniz İslam’ın büyük bir sembolü olarak kabul edilen bir uygulamaya “sadece gelenek” deme hakkını size vermez. Müslüman değilseniz bunu belirtip inancınızda olmadığı için yaptırmadığınızı söylersiniz anlarım. Fakat müslümansanız bunu basit bir gelenek olarak belirtemezsiniz. Dediğim gibi yapıp yapmamak sizin tercihinizdir, ona hiçbirimiz karışamayız. Ama iş kendi tercihinizden çıkıp hüküm vermeye dönerse orada işin rengi değişir. Post içerisinde sünnet hakkında detaylı birçok açıklama yaptım. Tekrara düşmemek adına yazmayıp sadece yukarda yer alan açıklamalarımı okumanızı tavsiye ediyorum. Sahih kaynaklarda geçen hadis ışığında birçok alimin kuvvetli sünnetten öte vacip olarak kabul ettiği bir uygulama elbette bu ümmetin çok önemli bir ayrıcalığıdır. Vacip ibadetleri düşünelim; örneğin kurban kesmek veya vitir namazı kılmak. Bu ibadetleri şahsî olarak yerine getirmeyebilirsiniz, bu tamamen sizi bağlar. Fakat yapmamanın yanında bu ibadetleri hafife alırsanız itikadî noktada bir tehlike oluşturmuş olursunuz. Yapmıyorum deyin ama hafife almayın. Hz.İbrahim’den itibaren bütün peygamberlerin ortak sünneti olan ve dolayısıyla İslam’ın açık bir işareti olarak görülen bu uygulamanın “sadece gelenek” düzeyine indirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Amacım sadece bu yanlış algının değişmesine vesile olmak çünkü forumda bu söylemlere çok fazla şahit oluyorum 🌺