Cinarveannesi007 Biz 3 yıl oldu geleli, eşimin vatandaşlığı var o şekilde geldik. Hayat pahalılığı şöyle Belçika’ya göre daha pahalı mesela vergiler vs. Birkaç avrupa ülkesine göre bir tık pahalı kalabiliyor. Ama temel ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz her halükarda. Doğalgaz pahalı bir de😅 Sosyal bir devlet var bu yüzden daha rahat hissediyor insan.
Irkçılık olmayan bir ülke yoktur bence. Ben 3 yıldır bir ırkçılığa maruz kalmadım açıkçası hatta gelmeden önce çok soğuk insanlar falan derlerdi. Hiç öyle de değiller, yardımcı olmaya çalışıyor insanlar birbirine hep. Yaşadığınız bölgeye göre belki değişiklik gösterebilir bu durum tabi.
Çalışan, çabalayan ve üreten insan seviyorlar aslında. Hani gideyim her şeyden yararlanayım bir de işsizlik maaşı alayım oh dünya varmış diye düşünen ve davranan insanlardan hoşlanmıyorlar. Toplum kurallarına saygılı olmayan, uyum sağlamayan birine saygı da göstermezler, istemezler de. Bunu da dışardan gelenler yapıyor çoğunlukla o yüzden bir miktar önyargıları oluyor. Irkçılık boyutunda olmadan. Doğal bir tepki diye düşünüyorum🤷🏼♀️