Ezgi-123 Bebeğim iki gün sonra 4 aylık olacak şimdiye kadar hiç uyuyan bi bebek olmadı zaten gece 10 dkkada yarım saatte bir kalkar emerek uyuyor yada en kötü beyaz gürültüyle kucağımda. 2 buçuk ay sarılığımız sürdüğü için sık emmeye alıştı ve memede uyumaya alıştı. Kendim bakıyorum gündüz uykularıda çok kısa sadece kestirme yapıyor kendim bakıyorum ve artık okadar çok yoruldum ki. Gece gündüz kucağımda sürekli mememde artık sütüm geliyor mu yetiyormu hiç bilmşyorum. En azından gece yatarken bir kere mama vereyim uzun uyur belki dedim SMA confort mama alıp verdim oda reflüsünü azdırdı bir hafta hastanelerdeydik. Stres yorgunluk uykusuzluk bende artık hepsi bir araya toplandı sütüm tamamen kesilecek diye korkuyorum. Nasıl yapacağım nasıl düzen kuracağım uyku eğitimimi almalıyım kendim mi başlamalıyım?
twofruits Ezgi-123 120 günü doldurduktan sonra başlayın diyorlar atak tamamen bittiyse araştırıp gerçekten hazırsanız başlayabilirsiniz ben instagramdan ve internetten okuduğum yazılarla başarılı oldum sabretmek çok önemli en fazla bir ay uğraşırsınız sonra sizde bebeğinizde gece boyu uyursunuz @annecaretta @tunalıhayat @melodiuyku @BaldanAnne uyku eğitimi alayım derseniz melodiuyku yorumları danışanları genelde memnunmuş fiyat olarak da internette yazıyordu diğerlerine göre çok daha uygun yapamamış olsaydım eğer bende ondan alacaktım eğitim ama başardık çok şükür
Nurbost Ezgi-123 bacım benim oğlum da 3 aylık o da hiç uyumaz sürekli mememde. Ben geceleri artık emzirip koymaktan yorulunca yani saat 2 3 ten sonra yanıma alıyorum. O zaman o da uyuyor memede ben de. Ama uykunuz hafif ve sakin uyuyorsanız. Ben çok dikkatli uyuyorum sürekli bakıyorum. Yine kaliteli bi uyku olmuyo ama en azından yat kalktan daha veriml
Ezgi-123 twofruits uyku eğitimi vermek çok istiyorum emzirme işini en azından 2 saatte bir yapmayı çok istiyorum ama kendimim asla okadar süre zapdedemiyorum zaten asla kendi haline yatan bir bebek değil sürekli kucak istiyor tüm gün kucağımda gezdirmekten artık kollarım tutmuyor. 2 buçuk ay sarılığımız sürdü gazımız vardı birde reflü eklendi bebeği bu sebeplerle biz böyle alıştırdık diyede kendimi sorguluyorum sürekli. Tek başıma uyku eğitiminin üstesinden gelebilir miyim ona gücüm yeter mi bilmiyorum ama bie yerden başlamam lazım bu böyle olmaz yabi 4 aydır uyumuyorum resmen 2 saat uyusam oh bu gece uyudum diyorum. Siz nasıl yaptınız desteğe çok ihityacım var
i23m twofruits başka bir sayfada melodiuyku fan eğitim aldığını ancak memnun olmadığını belirten bir mesaj gördüm. Bu arada melodiuyku nun üstü kapatılmıştı ama ekran görüntüsü alıp iyice yakınlaştırıp okudum :))
Kbbbb Bence mama ver yada emzik evet memeyi bırakmaması için önerilmiyor ama sende tükenmişsin valla benimki de mama vermeden sakinleşmiyor mama uzun süreli tokluk sağladığı için rahat oluyor başka mamaya geç ama emzirmeyi de bırakma
Kbbbb Zaten bi 3-4 saat uyusa sende kendine geleceksin eminim düzeni oturtursun ama önce kendine uygun mamayı bul
Ezgi-123 Kbbbb işte hangi mamayı alsam bilemedim geçen hafta tüm gün doktorlarda olunca mama için tekrar doktorada gitmek istemedim ama gerçekten tükendim süt üretemeden mememde zaten açmı kalıyor anlamıyorum aslında beş kes bez değiştiriyorum günlük ama gece 10 dakikada bir yatağa koyduğum gibi ayakta gündüz desen tuvalete gittiğime bi yumurta haşlayıp yediğime şükrediyorum. Allahım yalnızlık ne kadar zor beş dakka tutuverde üstümü değişeyim diyecek biri bile yok ailem uzakta. Eşim yardımcı oluyır ama oda çalışıyor bir yere kadar yardımı oluyor uykusuzluk artık beni aşırı yıprattı.
twofruits Ezgi-123 uzayan sarılık bizde yaşadık bir ay sürdü bizde reflü çok sıkıntı nasıl tutacağınızı şaşırıyorsunuz ister istemez ben ilk üç ay hep kucağımda uyuttum yerine koyunca anında uyanıyordu geri atak döneminde daha huzursuz geçti ama ben ikinci ayından itibaren uyku penceresi olarak geçiyor bebeğin ne kadar uyuduğu değil ne kadar uyanık kalması gerekiyor onu araştırın onunla saat düzeni kurdum ama dediğim gibi bu süre ortalama internette 2 aylık bebek 45 dk uyanık kalabilir yazıyorsa oğlum yarım saat uyanık kalıyordu sonra esnemeye başlıyordu o düzene oturunca atak biter bitmez desteksiz uyutmaya gündüz uykularını uzatmaya özen gösterdim karartma perde aldım çok işe yaradığını düşünüyorum uyku rutini belirledim beslenme alt değişimi kitap okuma gündüz iyi uykular gece iyi geceler diyerek perdeyi çekiyorduk hep aynı sıralama ile gittik bir hafta sonra saat ve rutinler oturmaya başlıyor bebekler düzen sever saat kavramları olmadığı için karnım doydu altım değişti kitap okuduk perde kapandı uyku vakti geldi olarak algılıyorlar sakin olmanız çok önemli ilk saatler ve rutinler oturana kadar destekle devam edin uyutmaya sonra desteksiz uykuya geçmeye başlayın ben atak dönemi bittikten sonra saat rutin hepsini çok güzel dengeledim ama desteksiz uykuya pat diye geçemedim benim hatamdı sabredemedim ama destekli uyurken de gece çok güzel uyurdu meme de ya da sallayarak uyutmadım ama hiç kucağımda poposuna pış pış yaparak uyuttum hafif hafif emzikle uyurdu düştükçe uyanırdı sonra emziği takmayı öğrettim 6-7 aylıktı kalkıp emziği alıp geri uyurdu 9. Ayda gece beslenmesini bıraktı kendisi kalkmadı bende kaldırmadım o zamandan beri şuan 19 aylık oğlumda mutlu bende mutluyum
twofruits Ezgi-123 eşinizin bu konuda desteği çok önemli bana en büyük desteği köstek olmamasıydı çünkü dışarı çıkalım vakit geçirelim istiyordu genelde annesigile gitmek istiyordu özledik deyip darlıyorlardı uyku saati var bu çocuğun düzen kurmaya çalışıyorum çıkamam dedim hep çıksakta uyku saatinde mutlaka evde oluyorduk eve kapanmış gibi oluyor biraz ama gece boyu kesintisiz uyuyunca insan alışıyor ve düzeni kendi için bozmak istemiyor bir süre sonra
Elif927 Ezgi-123 canım benimde senn gibi dua et başın dönmüyor sağlık sorunların yok ben bunlarlada mücadele ediyorum . Riskli gebellikti doğurana kadar yedim yattım uyudum şimdi o kadar kuvvetsiz güçsüz dayanıksızım kilo da çok arttı uyumadan da duramıyorum kendime hiç bir vaktim yok zamanla geçicek inşallah dua edelim birbirimize rabbim işimizi kolaylaştırsın.
Berfs10 Ezgi-123 seninle aynıyız canım ben uyku eğitimi aldım ama anca bir ayda toparlanıyor baktığında kendim de verebilirmişim ama pes etme korkum olduğu için insan bazen dayanamıyor ayrı yolda bıtakıcam diyor bu yüzden birinin bana destek vermesi yönlendirmesine ihtiyacım olduğu için uyku eğitimi aldım şuan iyi şükür
ElifDurucuk İnstagramda tatli.uykucu var. İsterseniz ondan yardım alabilirsiniz. Eğitimi de çok uygunmuş sanırım. Ben eğitim almadım ama yardım aldım. Sorularımı içtenlikle cevapladı eğitim almadığım halde. Şansınızı deneyin derim, tabii siz bilirsiniz 🌸
Alparslanim1 twofruits merhaba atak dönemi bittiğini nerden anlıycaz internet ile uyumlu gitmiyor bizim ataklar bide 3 ay 20 günlük 20 gündür uyku gerilemesi yaşıyoruz ne zaman başlamalıyım sizce
twofruits Alparslanim1 ben 4. Ayı bitirdi 5. Ayın ortasında falan başladım bebek sakinleşiyor zaten huzursuz halleri geçiyor 20 dk uyurken 40 dk uyumaya başlamıştı mesela en basit örnek meme reddi yaşadım sadece uyurken emerdi uyanıkken hiç emmezdi azar azar olsa da bir iki dk emip bırakıyordu sonrası sağım biberon ama sakinleşiyor uyku aralıklarını atak zamanında da uygulamaya çalıştım ama ben uyanık kaldığı süreleri takip ettim hep sonra rutinlere başladım sonra desteksiz uykuya çabaladım geniş bir zamana yaydım gerçekten sabredip tek seferde uğraşsaydım bir ayda herşey otururdu rayına gece uykusuz olunca insan hem çocuk hem ev işi yemek temizlik yıpranıyor sabır kalmıyor insanda
Alparslanim1 twofruits yaa bende uyanık kaldığıı süreleri takip ettim aslında daha önceden ama çokk direniyor 1 saat 10 dk da uyuduğu da oldu 1 saat 20 dk da da ama ben ilk uyku belirtilerini kestiremiyorum sanırım çok direniyor uykuya nasıl yapıcam hiç bilmiyorum rutin oluşturdum onuda da asla mayışmıyor . Gece uykusu gerçekten hiç birşleye benzemiyor😔
twofruits Alparslanim1 şöyle söyleyim size akşam üzeri 5 son gündüz uykusunu yaptırıyordum atak bitince tabi bu 5 te kalktıktan sonra ortalama 1.5 saatte bir uyuyorsa 7 de yatırıyordum gece uykusuna 2 saat sonra yatırıyordum havalar ısınıyor rutine banyoyu da ekleyebilirsiniz saatleri oturmaya başlayınca banyo yapmasa bile uyku sinyalleri veriyor vücut ister istemez su mayıştırır hafif masaj da öyle
Alparslanim1 twofruits önce saatler ve rutinler daha sonra destek azaltma gideceğim anlaşılan gerçekten çok sabır gerektiren bir süreç bende uzun vadeye yaymayı düşünüyorum hem onu hem kendimi strese sokmaya gerek yok . Peki eğitim verirken gezmeye falan gidince nasıl yaptınız
twofruits Alparslanim1 daha küçük olduğu için uyuyordu ama ben çok dışarı çıkmayı seven bir insan olmadığım için sıkıntı yaşamadım eşim söyleniyordu çıkalım falan diye gidersem de akşam uyku saatinde geri geliyorduk eve rutinleri bozmadan devam ediyordum birde şu var bebeğiniz 1 buçuk saatte uyumuş oluyorsa eğer 1 saatte rutinlere başlayın zaten beslenme alt değişimi derken zaman geçiyor yatağına koyun zamanı gelmiş olur zaten daha kolay uyur meme de uyutmamaya özen gösterin kucakta pış pış yapın ama memede uyumasın bıraktırması en zor destek meme de uyuma
Ezgi-123 twofruits evet benimki memede uyuyor o yüzden gece 10 kere kalkıyor emmeden uyutmak imkansız oluyor
Alparslanim1 twofruits Allahtan ona alıştırmadım evet rutinlerin saatini falan oluşturamadım ben yaa artık küçükken den başlamam lazım eğitime
twofruits Ezgi-123 instagramda baldananne sayfası var uyku eğitimi veriyor ama sayfası çok dolu onları okuyarak verdim eğitimi ben bi bakın isterseniz her konuda bilgi var
Ezgi-123 Nurbost işte öylede buda ilerisi için sıkıntı artık bu aydan sonra her şey alışkanlığa dönüşüyor ileride hiç düzen oturtamayız bu sefer