[silindi] Ben Hollandadayım ama eşim çifte vatandaş, aile birleşimiyle geldim ben.
Dil bilmeniz lazım, gideceğiniz ülkenin olmasa bile -mesleğe göre değişir tabi- ingilizce şart. Bir şirkete iş başvurusu yapabilirsiniz, kabul ederlerse aile birleşimi yapabilirsiniz diye biliyorum. Başvurduğunuz işe göre değerlendirmeleri değişiyor sanırım bir de dışardan işçi alımında önceliği avrupa ülkelerine tanıyorlarmış. Eşinizin mesleğini yazmışsınız bence o meslekle kolay iş bulabilir, bu tarz mesleklere ihtiyaç var gördüğüm kadarıyla. Bir tanıdığım Almanya’ya hemşirelik için başvurdu. Almanca b1 şarttı ve birkaç şey daha. Vize almak da kolay değil iyice araştırıp yapmak gerekiyor.
Ya da okuldan doğru yüksek lisans başvurusu yapıp gelebilirsiniz. Okul bitince 1 yıl süre tanıyorlar iş bulmanız için, iş bulunca da oturum alabiliyorsunuz. Bu şekilde Kanada’ya giden bir çift vardı hatta geçenlerde süresiz oturum aldılar diye hatırlıyorum. Hollanda için de süreci anlatan bildiğim bir kanal var. İkisine de bakıp yazarım size, incelersiniz.
Bu şekilde gelip sıfırdan başlamak hiç kolay değil onu göze almalısınız. Ama bir yerden sonra toparlıyorsunuz, daha rahat bir yaşama geçiyorsunuz.
Not: Baktım hesaplara. Biri Uçan Hollandalılar. Diğerleri hesapları kapatmış sanırım