Betul_61 Merhaba güzel annelerim , ek gıdaya nezaman en erken başladınız böyle meyveli yoğurtlu şeyler 4. Aydan itibaren yedirile biliyor mu bazıları evet diyor bazıları hayir bilemedim size de sormak istedim
Sonsuz32 Betul_61 ben kızıma 4.5 aylıkken başlamıştım ek gıdaya yogrut pirinç unu meyve püresi birde patates püresi vermiştim
Yarim_Kilo_Kiyma Betul_61 Allah aşkına kim uyduruyor bunları yahu. Bebeğin sindirim sistemi ancak hazır oluyor boşuna mı 6 ay yani 180 gün dolmalı.
Gizem2665 Betul_61 bence doktorunuza danışın ben 5 aylıkken başladım tadım ayı olarak 6. Ayda öğüne geçtim tabii doktorumuzun tavsiyesi ile
Asyamasyam Yarim_Kilo_Kiyma yav asil sana Allah aşkına ne yani 180 değil de 175 gün olunca başlanmıyor mu kizzzzz 😀
Asyamasyam Betul_61 benim kızım mamayla besleniyordu ve hiç sevmiyordu. Çok az içiyordu. Kilosu iyiydi ama az az alıyordu. Bende 4. Ayda başladım misss gibi 7 aylık suan taştan yumuşak herseyi yiyor
Benanneoldummm Asyamasyam 4. Ayda tadımla başlayıp 5 de nasıl ilerlediniz acaba bizim doktorumuz da 4. Ayda başlayalım dedi
Asyamasyam Benanneoldummm ben yoğurtla başladım. Sonra sebze meyve ilerledi. Ben 3 gün kuralı yapmadım. Doktorum da yap demedi. Zaten ek gıda alırken başlarda bi öğürme mide bulantısı oluyor. Direkt yedirdim içirdim valla doğal meyve suları yaptım. Bence erken olması çok mantıklı. Daha çabuk alışıyor. 6 ay kocaman çocuk alışmıyor yemiyor zorlanıyor. Benim şimdi 7 aylık herseyi yer içer sağlığı da yerinde. Öyle illa 180 gün 6 ay diyenler bana çok komik geliyor.
Betul_61 Asyamasyam peki gaz sorununun ortadan kalkdigini nasıl anladiniz benimki üç gün sonra 4 . Üncü aya giriyor üç ay bitiyor ama.hala gazını alıyorum
Asyamasyam Melmus sabah uyanınca kahvaltıda mesela ornek vereyim bir gününden: kahvaltıda muz avakado cicibebe yumurta sarısı ve labne sıcak suyla birazcık karıştırıp çatalla ezerim asla bilendir kullanmadım yer. 2 saat sonra mama veririm. 2 saat sonra meyveli yoğurt veya pekmezli yoğurt. 2-2.5 saat sonra yine mama. Akşam üstü çorba yaparım sebze olur şehriye olur tarhana olur yoğurtlu tarhana bayılır tavuk çorbası olur aklına ne gelirse yayla olur veya yemek yaparım kabak patates veya pırasa sebze ağırlıklı ama şimdi kıyma da başladım öyle yani akşamları meyve soyarım eline veririm kesinlikle. Bide uyumadan pirinç unu veya nişasta ile pekmezli muhallebi veririm ki kilo alsın kilosu iyi olsun diye. Tombis bebek severimmondan 😀😀😀
Melmus Asyamasyam 2 kere mi mama iciyor gunde ogumlerle 6 kere besleniyor ozaman. Benim kizim mamayo zor icen bir bebekti doktor 4 ayda baslatti ama maalesef ek godayi ozellikle kahbaltiyi agzinda bekleterek yiyor tarhana seviyor yogurt corbadi seviyor ama kahvaltiyi niye bekletiyor anlamiyorum 5 ay 8 gnluguz suan duzelir mi acaba muahllebo daha yapmadim ama korkuyorum kahbalti gibi yaparsa diye
Asyamasyam Melmus kahvaltıyı biraz sıvı yap. Katı yapınca bekletiyorlar henüz o kadar tecrübeli olmadıkları için. Muhallebiyi de sıvı yap mesela çorba kadar değil ama yine sıvı olsun direkt tatlıya konulan muhallebi gibi katı yapma yutmaz. Suyu bol olsun akışkan
Asyamasyam Melmus gece gözlerini açıp hiç uyanmaz ama mizmizlaniyor mama istediğini anlıyorum. Ben en şekersiz en az şişiren mamayı yani hipp kullanıyorum. Bilerek çünkü mama sisirmesini istemiyorum kızım tam 7 aylık 9 kg. Ama erken de doğdu 3 kg doğmuştu 8 aylık.
Melmus Asyamasyam masaallah Rabbim saglik versin yaa sivi mi yapayim zamanla mi kati yapacagim ozaman benim biraz kati idi sabah sivi yapayim insaallah yer kac cc mama iciyor
Asyamasyam Melmus sıvı yap katı yemez bekletir ağzında. Benim kızım az içiyor 90 cc o yüzden erken başladım ek gidaya