edabolukbasi ek gıdaya yeni başladık tadım yapıyoruz hangi meyveleri yedirmem gerekiyor tecrübeli anneler şimdilik muz aldım sadece başka ne yedirebilirim
Melis1706 edabolukbasi ben yesil erik verdim.mevsimi diye kabugunu bicakla soydum icinide catalla ezdirdim baya minik yaptim muzu sevmedi erigi sevdi😂avokado alicam biturlu alamadim onuda ben yogurt sebze meyve corba yaptim ama acikcasi karisik gidiyorum artik
Kayra-moms1 edabolukbasi Elma armut rendeleyip verebilirsiniz meyve süzgecine koyup. Ben şimdilik üçünü veriyorum elma armut muz. Nektarin yeni çıkıyor onu vereceğim.
Frtasf12 edabolukbasi ben ilk gün yoğurtla başladım ilk gün sevmedi ağladı sevmediği için vermedim digercgun tekrar verdim az yedi üçüncü gün tam yedi yoğurt havuç kabak patates kapya biberi yeşil fasulye dünde bezelye verdim bu şekilde ilerliyorum tadım aşamasında gidiyorum çok şükür şuana kadar hepsini severek yiyoruz meyveleri sebzeleri tadımı bittikten sonra baslycm
MomKukuleta edabolukbasi alerjen meyveleri vermeyin çilek gibi. Domates gibi. Doktorum meyve ve sebzeleri mevsiminde yedir demişti. Alerjenleride zamanı gelince şuan daha erken. Muz. Şeftali. Kayısı. Kara erik… Bunların kabuğunu soyup püre şeklinde verebilirsiniz. Liflerinide güzelce ezmeye dikkat edin. 😊
edabolukbasi Melis1706 yazmayı unutmuşum 5+5 günlük oğlum şu an tadım aşamasındayız iki gündür patates verdim sevmedi pek bugün marketten avokado muz havuç kabak aldım bulabilirsem tatlı patates almayı düşünüyorum meyve ne alsam bilemedim muz aldım sadece yani mesela kavun karpuz verebilir miyiz
edabolukbasi Meri-Mel şöyle ki alerjik olduğumuz için sebze ve meyve yedir dedi 2 gündür patates tadımı yapıyoruz ama pek sevmedi bi kaç gün sonra muz deneyeyim diyorum başka ne meyve yedirebilirim fikir almak istedim bugün marketten havuç kabak avokado aldım yoğurt peynir yumurta et 9. ayda dedi doktorumuz
Melis1706 edabolukbasi Kavun almistik ama bizimki tadi bi degisik cikti bende guvenipte veremedim kiraz almistik o 8. Aydan once verilmiomus sanirim sadece gordugu icin dilini degdirdim.karpuzu bilmiyorum hic gordugu icin ben vericektim sadece patatesi benimkise ogurdu tatli patatesi aldim onuda ogurdu ben hic yememistim ilk defa tattim ayni tat hic bir fark yok resmen icindeki nisasta orani az oluyormus sanirim havucta ilk gun yedi 2. Gun sevmedi yogurtla karistirmistim egerki sevmediyse zorlamadim.tarhana corbasi yaptim ilk gun koyu geldi biraz bana sevmedi mercimek yaptim onu sevdi baya bugun hastabdiye tekear tarhana yaptim daha sulu yok sevmio😂ihlanur icirdim agzini sapirtarak icti ben sok😂yumurtada verdim sahi henuzbyarisina ulastik 1 haftada tama ulasmak gerekio onu sevdi ama bikmaya basladi gibi geldi bikac gun ara verdim
Kayra-moms1 edabolukbasi Yani ben aldım eve ama vermeyi düşünmüyorum açıkçası tam olgunlaşmadı zamanı gelmedi diye. Biraz daha bekleyebiliriz :)
edabolukbasi Frtasf12 yoğurt yediremiyorum şu anda alerjik olduğu için onu belirtmemişim yeşil fasülye kapya biber bezelyeyi nasıl yaptınız yine buharda mı haşladınız bide bezelyelerin tanesini mi haşladınız
edabolukbasi Melis1706 hahah neyi sevip sevmeyeceklerini kestirmek zor yani 5 aydır mama içiyorsun mamanın tadı patatesten kötü patatesi attı nasıl kötü olabilir ki 😂😂
Frtasf12 edabolukbasi vallA ben suda başladım hepsini haşlandıktan sonra blender geçirdim bezelyeyi tane olarak verdim zaten şuan mevsimi olduğu için manavlarda satılıyor dondurulmuş hazır almadım yeni çıkmış halini alıp evde kendim haşlayıp öyle verdim ezdikten sonra üstüne zeytinyağı döküp karıştırıp verdim
Imau edabolukbasi elma, armut,erik,şeftali, muz, bunları denedik çilek için erken dönemdeyiz ama verdim sorun çıkmadı. Alerjik olduğu için çilek kivi hemen önerilmiyor Kavun karpuz verebilirsiniz
edabolukbasi Imau teşekkürler 🌸 şeftali deyince eşiminde şeftaliye tiki var eve nasıl sokcam bilmiyorum 😂
Meri-Mel edabolukbasi Ben ilk olarak bal kabağı 3 gün Havuç 3 gün Patates 3 gün Yeşil kabak 3 gün Armut 3 gün Elma 3 gün Yoğurt 3 gün Şeklinde ilerleyecegim doktorun tavsiyesi ile şuan yesik kabsktayiz kızım 6 ay 12 günlük tam 6 aylikkrj başladım daha sonra da bu sebzelerin çorbaları ile devam edeceğim nasipse şöyle yaptım her gün taze buharda sebzeleri buğu usulü pişirdim ezdim iyice ve önce 2 tatlı kaşığı sonra 3 sonra 4 gibi gittim gün gün tabi bazsn sevdiklerinde 5-6 oldu
edabolukbasi Meri-Mel teşekkürler yarın da patates vereceğim biraz sonraki güm havuç veya kabak denerim