Mertbebek50 merhabalar, öncelikle şunu söyleyeyim biz maaş hacizlerini koyarken sadece maaşına değil almaya hak kazandığı tüm hak ve alacaklara da koyuyoruz. Yani usule göre işveren tazminatı abinize veremez, direkt icra dosyasına yatırması lazım eğer yatırmazsa borçlu olarak dosyaya eklenir. Cevap yazarken sorunuzu net göremiyorum aklımda kalanları cevaplayayım artık yeni kanun uyarınca ev hacizleri kalktı, zaten çok zorlaştırmışlardı ev ihtiyacı olan eşyaları alamıyorsun, alacağın eşyadan 2 adet olmalı vs vs. Bir diğer konu hiç kimse borcu yüzünden hapis cezası ile cezalandırılamaz, taahhüt imzalamışsa orada 3 aylık bir ceza var ama evet. Kredi de caydırıcılık kanunen yok ama bankalar kara listeye alıyorlar vs gibi bir durum uygulanabilir. Vasi atanması aslında basit bir işlem, bir akrabamıza dava açmıştım tek celsede sonuçlandı ama bulunduğunuz yerdeki mahkemelerin yoğunluğunu bilemiyorum hakimin takdir yetkisi var o konu biraz beni aşar :) diğer sorunuz ise evet maaşına en fazla %25 olarak haciz konulabilir üstü konulamaz