Sehnaz56 hiç korkma bende korkuyordum nasıl başlıysam nasıl alışacak vs. Öncelikle kendine güven. Ben ilk sebze ile başladım gündüz vakitleri bir kere deniyordum hani doyurmak amaç olmasın. Aç olmasına dikkat et. 3 gün kuralı var ama ben çok uyanmadım açıkçası alerjik gıdalara dikkat ettim daha çok. İlk gün havuç haşladım buharda çatalla ezdim onu azıcık zeytinyağı damlattım bir kaç kaşık yedi bazen bir kaşık bile yediremedim mesela bunları bil hep yemiycek her hazırladığını biraz stres oluyor insan. Bir iki gün havuç deneyip kabağa geçtim kabağında aynı havuç günü bir iki gün yedirdim. Sonra patates bu şekilde sebze mevsime uygun yedir sonra ben bunların karışımını verdim her defasında azıcık zeytinyağ eklersen iyi olur. Her ek Gıda verdikten sonra birde su ver küçük biberon var su için e bebekte vardı ben ordan almıştım onunla veriyordum. Su önemli ihmal etme. Sebzelerden sonra yoğurt en son meyve meyveyi de elmayı cam rendelen geçirip verdim armut aynı şekilde önce ayrı ayrı deneyip sonra artık bunları muhallebi yapmaya başladım. Pirim ununa mesela sebze olarak havuç kabak haşlayıp ezip karıştırıyordum az zeytinyağ ile çok yemiyordu ama aynı şekilde meyve içinde. İrmikte almıştım ben ikisinden de veriyordum. Bu şekilde ilerledim. Zaten emin ol yaptıkça çocuğun yeme durumuna göre sende anlayıp yedirmeye başlayacaksın. Yumurtayı unuttum onu sebzelerden sonra sarısını haşlayıp vermiştim. Biraz kuru olduğu için boğuyor az su zeytinyağ ile veriyordum onu da. Akşamları yedirmek için birkaç ay geçsin önce midesi yediklerine alışsın zamanla bebeğinin durumuna göre ilerlersin ❤️