Gnconr Annebbk erken başlamadım. 5 ay 10 günlükken başladım. Doktor başlayabilirsin dedi .çünkü her sofraya oturdugumuxda heves ediyor yemek yemek istiyordu
[silindi] Gnconr henüz ek gıdaya hazır olmayabilir, ek gıdayı kesebilirsiniz, ya da olması gerekenden fazla ek gıda vermiş olabilirsiniz, ek gıdaya doğru adımlarla başlamak kabızlık yapmaz
1Masalll Gnconr fitile alıştırma derim bu bir aliskanlik olabiliyor bende çok çektim kabızlıktan lifli çorbalar ver kabak çorbası vs gibi ve kaysi suyu ver puresini yapıp verebilirsin
Yasemin38 Hazalzzm canım tadımlarda sebze yoğurt ve meyve olarak ilerleniyor ama kabızlık için söyledim armut ve kayısıyı doğal ürünler diye canım ilaçtan iyidir
Gnconr Yasemin38 kayısı suyu verdim ek gıdayı kac gündür kestim sadece kabak corbası verdim. Bugüm corbayıda içer içmes kustu yani anne sütü alıyo sadece ama hala kaka yapmadı
Cennet70 Gnconr merhaba sabah akşam zeytin yağı içirin çay kaşığı aç karnına bide aç karnına elma rendele de iyi geliyor sabah verin bakalım
Gnconr Cennet70 deneyim bi zeytinyago tok karnına veriyordum ac deneyeyim. Hala kakasını yapmadı 4 gün oldu.
1Masalll Gnconr geçti tabi 7 veya 8 gün yapmadığı oluyodu 4 gün normal ek gıdaya biraz ara ver yada sadece lifli çorbalar ver çok değil eğer 10 gün veya üzeri olursa fitili ozaman koy. Şu an kaydın dönemi bebekler için meyve aparatları ver kaysi koyup verebilirsin onun çok faydası olur
rabia87 Ben tadımlarda bile e bebekten zeytinyağı almıştım ne verirsem bi iki damla mutlaka içine atıyordum hiç kabızlık yaşamadım tavsiye ederim.
Gnconr Wanderlust 7.aydamı ek gıdsya geçtiniz. Bende pzt işe başlıyorum bebegım pzt tam 6 aylık olacak. Mecbur ek gıdada alması lazım bi ögun süt bi öğün ek gııda alsınki ac kalmasın o yüzden başladım 😔
Wanderlust Gnconr ogun seklinde olmuyor 6.aydan 7.aya zaten tadim her besin 3 gun kurali ile tattiriliyor diyelim havucla baslicaksiniz haslanmis havuc 1.gun sadece cay kasigi kadar veriyorsunuz cocuk doymicak tadicak sadece 2.gun tatli kasigi 3.gun corba kasigi o kadar tek ogun tadim seklinde 1 ay suruyor zaten herseyi denemesi. Anne sutu aliyorsa bu sekilde ilerletti doktorum 1 yasa kdar maksimum gunde toplam 1 cay bardagi kadardi 10.aya kadar yarim cay bardagi yani toplasaniz 3 corba kasigi seklindeydi gunluk yedigi ek gida 10.ay sonrasi 1 cay bardagi kadar 1 yas sonrasi 3 ana 2 ara ogun sekilde ilerletti.
Gnconr Wanderlust dogru diyorsunuz zaten 4 gündür falan kestim ek gıdayı cok az tadım veriyorum kabak corbası verdim elma püresi verdim. Oda corbayı hemen kustu zaten. Hala düzelme olmadı inşallah geçer cok kafama taktım sürekli ıkınıyor bebegım 😔
Ha134548 Gnconr bir tatlı kaşığı zeytinyağı içirin, poposunun çıktığı yere de sürün ve kayısı kompostosu yapın şekersiz ayrıca elma da hemen söküyor. Ben bakıyorum oğlum kabız kuru kayısı haşlayıp suyuyla birlikte yoğurduna karıştırıp yediriyorum kayısılı yoğurt anında çıkıyor ❤️
Minel-inannesi Gnconr ek gidaya gecen her bebekte illaki bi kabizlik sureci oluyo normal cunku aylardir sadece mama yada anne sütü alip sivi besleniyoken vücuda kati gıda girisi oluyo. Haliyle mide bagirsak durumu yadirgiyo ve kabiz kacinilmaz oluyo. Fitilden sonra tekrar kabiz olma durumu olursa bunyesi ek gidaya demekki henuz hazir degil biraz ara verelim 15gun kadar sonra tekrar yavas yavas tadimlara baslariz demisti bizim doktorumuz. Biz onun yonlendirmesinde ilerledik acikcasi ve ara verdikten sonraki tadim surecinde kabizlik yasamadik cok şükür. Sabahlari duzenli olarak ac karnina zeytinyağı icirip ustune ilik su aradan bi yarim saat sonra mama yada anne sütü olarak denemeni onerebilirim. Cok geçmiş olsun