Aysunmaryamm ahhh ahh. Eşimle Şehrazad demiştik. Ben anlamı için istiyordum bide benim ismimde Farsça ve baş harflerimiz aynı 🤣 sonra mızıkçılık yaptı. Zeynep istiyordum ben Zeynep olsun. Hayır momda bir Zeynom var onun dışında düşman olmadığım sevdiğim tek bir Zeyno yok benim. Dedim olmaaaz. Neyse bakıyoruz isim Şehrazad ağır diye vazgeçtik kim duysa taşıyamaz yok olur dedi. İyi dedim Livza koyalım. Bu sefer kime desem Liva mı, Liya mı, Lidya mı… Livza hariç herşeyi dediler. Gıcık oldum. Oda bereket bolluk getiren ve savaşan kız demek. Neyse eşim bak Umay aynı anlamlı falan kanıma girdi. Dedim Aşko Tanrıça ismi o. (Bkz:Türk mitolojisi) neyse araştırdık biraz. Tarihçi kuzenim dedıkı Umay koyma ben koyucam dedim neden? Umay Ana aslında yaşam ağacının (hayat ağacı diğer adıyla. ) sahibi. Dedim aşko sende koyarsın ben daha çok sevdim şuan. Dedi koy aşkım ben evlenmek istemiyorum zaten. Birde o Umay Hanım (Umay ananın diğer mahlası gibi bir şey.) koyacak zaten. Ama eşim didikliyor beynimi Zeynep diye. Dedim tamam Zeynep koyarım lakin sadece Zeynep diye seslenmek yok. Ya Zeynep Umay ya Umay denilecek. Diğer çocuklara da fikir dahi belirtme hakkın yok dedim. Peki karıcım dedi, 13 yaşından beri kurduğu hayali gerçek oldu. Tabii şuanda otomatik olarak diğer çocuklarımın ismide belli oldu. Murat Mertol (Mertol yerine Türker, Erlik, Ülgen veya Kayra gelebilir [Türker hariç tanrı ismi onlarda] Mertol eşimin ailesinin kabuk edip etmemesine bağlı. İlk evlatları kayınbabamın annesi yüzünden vefat etmiş. Hala içi yanıyor ama ben onlara sormadan bir şey yapmak istemedim. Lakin amcasının ismini taşımasınıda isterim…) kız olursa da Meral Tomris (şaşırdık mı hayır.) olmasını istiyoruz. Umarım ikisini de yakalarız ahahah 🤣🌸