Haribo42 Burhanaltintop hatta bi ara bnm oğlum 3 güne bir kaka yapmaya başladı 60 cc mama veriyodm 90 vermm gerekirkn.. ısrarla vermiyodm heppp memede tutuyodm. Meğer açlıktanmış ne zaman vermeye başladım uykuları ve kakası düzeldi
sydnrdgn Burhanaltintop çişli bez sayısı önemliymiş kaka 1 haftaya kadar bile normalmiş öyle söylemişti dr
Burhanaltintop sydnrdgn çişli bez normal kilo da alıyo ama doyan bebek mamayı içemez diye düşünmüştüm ki denedim gercekten de doyunca kalanı içemedi
2405 Burhanaltintop canım bebekler büyüdükçe zaten her gün kaka yapmazlar 2 3 4 günde bir yaparlar bu demek değildir yanı doymuyor bana doktorum hergün yapmasına gerek yok kilo alıyor bu nedenle hergün kaka yapan bebek kilo almaz dedi tabii mama ver verme demiyorum ama sen annesi olarak doyup doymadıgını anlarsın zaten bende göğsüm sızlıyor gibi oluyor içiyor ama büyüdükçe midelerinde büyüyor bi yarım saat bilemedin 1 saat tatmin ediyordu mama yapıp veriyordum içiyordu benim oğlum suan 7 aylık canım ek gıdada veriyorum arada mama hemen meme arkasından istiyor bu demek değildir yani doymuyor benim düşüncem bu yönden
Talya-merve Bizimde öğle uykumuz yok denecek kadar azdı geceleri de 2 saatte bir uyanıyodu sürekli memede kalmak istiyo memede uyuyo filan doktora sordum doymuyordur dedi akşam emdikten sonra mama ver dedi ne maması kullansam bilemedimm
mlkcbn Burhanaltintop aynı şeyi yaşadım ve senin yaptığın gibi yaptım kızım doymuyormuş.cisli bezi iyi diye diye aç bırakıyormuşum çocuğumu.emzirdim hep arkasından mama takviyesi yaptım senin dediğin gibi doğunca zaten içmedi.kimseyi dinleme yok her annenin sütü yeter cisli bez öyle böyle diye.annesin sen içinden geçeni yap.kızımın çisli bezleri artik daha ağır ve ben daha mutluyum.arkadasin söylediği gibi gerçekten doymadiginda uyumuyorlar.biz mama takviyesine tamamen gectiğimizden beri kızımın uyku düzeni oluştu.
Cihangr mlkcbn anne sütü sindirimi kolaydır bebekler bu yüzden devamlı emme veya emdikten sonra uyanıp emme isteğinde bulunurlar. Mama sindirimi zor oldugu için bebeklerde uykuya sebep verir doyup doymadıgının göstergesi uyku değildir. Normal olanı zaten iki saate bir uyanmasıdır ☺️
[silindi] Burhanaltintop Bebeğiniz daha küçük olsa doyma hissi olmadığından derdim ama 3 aylık bi bebek doyduğundan emmeyi bırakabilir. Yani mamaya devam ediyorsa muhtemelen doymuyordur. Benim o aylarda sütüm vardı mesela ama oğlum çok hareketli olunca 4.ay kontrolünde 200 gr aldığını gördük mamayada başladık. Yani sütünüz yeterli görünsede her bebek aynı enerjiyi harcamıyor. Bi süre böyle deneyin eğer kakası ve uykusu düzene giriyorsa demekki karnı doymuş.
Devushka Burhanaltintop doymuyodur canm bizde ilk başlarda mama meme gidiyoduk saatlerce emzirsem çocuk mosmor oluyodu ağlamaktan arkasından mamayı veriyodum doyup arrık yorgunluktan uyuyakalıyodu
ayazasaf Burhanaltintop canım merhaba seni çok iyi anlıyorum. Bir süre doktorum emzir sadece bi bakalım doyuyormu dedi 3-4 gün sadece emzirdim ama ağlamaktan helak oldu çişli bezi azaldı sonra bezinde pembe lekeler görünce doktorumu aradım doymuyormuş mama takviyesine başla dedi. Yani her annenin sütü yeter olayı pek doğru değil. Mama takviyesine başladığım anda hem ağlaması azaldı hem bezleri çoğaldı bir dahada pembe leke göremedim. Gece uykusu rahatladı çok şükür. Canı sağ olsun doysun o yeterki ben mama ile beslemeyi kötü görmüyorum ünan 1 saat sağdım makineyle iki göğüsten 40-50 cc çıktı bununla çocuk doyar mu ? Kocaman olmuş o yüzden mamasını yediriyprum ha emiyor emmeyi deniyor bi iki çekiyor süt olmayınca feryadı yer göğü inletiyor onu öyle göreceğime mamayla doyururum daha iyi
Cosmosmom Burhanaltintop anne sütünü bebeğiniz emmeye başladığı an sindirir mamayı ise sindirmesi uzun sürüyor bu yüzden çocuğunuza ağırlık çöküyor acıkmıyor ve uyukluyor. Kilo alımı iyiyse doktorunuz da gerek duymuyorsa neden illa mama veriyorsunuz? Çok emiyor diyeyse emecek tabi sadece aç diye düşünmeyin sizi özlüyor olabilir ya da korkmuştur canı istemiştir zaten sütünüz yetmezse çişli bezi az olur kilo alımı az olur doktorunuz size takviye yapmanızı söyler. Anne sütü gibi bir mucizeye sahipken direkt mamaya yüklenmenizi anlayamadım.
Burhanaltintop Cosmosmom kesinlikle çok emiyor diye değil aksine keske saatlerce emse de keske saatlerce emzirsem. Emerken bi süre sonra süt gelmediğini görüyorum o da bırakıyor haliyle zorlayınca ağlıyor bugun mamayı verince bitirdi madem tok süt yetti doydu o zaman nasıl bu mamayı bitirip devamını istedi bunu açıklar mısınız?
Annebernaaa Bende önceden mama veriyordum artık sütüm yetiyor benim de bebeğim üç ay 13 günlük ama sürekli emiyor gündüz gece uykusu iyi iki kere uyanıyor ama gündüz bir saat anca uyuyor ve sürekli emiyor normal mi bu kadar emmesi bilmiyorum sütüm de var Eminim
Cihangr mlkcbn kilo alımı çişli bezi normalse doymuyor diyemeyiz dediğim gibi mama ağır gelir bebeklere bizim kullandıgımız yemek çöktü tabiri varya vucüt daha rahat çalışmak için enerjiye ihtiyacı olur buda uyku yapar . Ne kadarlıktı uyumadığında