edakara6509 anayim_ben 2 kelimesi var ne güzel. Yeğenim bebeğimden 4 ay büyük, o bu aylarda al ver gel ve birkaç basit kelimeyi bilinçli kullanıyordu
A2B4 edakara6509 Şöyle diyim 14.ayin sonuna bazı bebekler 16.ayı buluyor işaret etme önemli.herşeye baba ,mama,meme diyebilir gozlemleyin bakip diyormu anlamlı burada başlıyor
edakara6509 Busramaden çoğu bebekte az da olsa kelime dağarcığı oluyor, haliyle bir anne olarak aklıma takılıyor. 2 sene özel eğitim kurumunda öğretmenlik yaptım. Sık sık gözlemliyorum bebeğimi. Dediğiniz gibi 18 aya kadar bekleyelim bakalım🙏
edakara6509 A2B4 tam da az önce Google’dan işaret etmeyi araştırıyordum😇 İhtiyaca binaen olmuş cevabınız😇 Dediğiniz gibi gözlemleyeyim en iyisi🌺
Deniizzz01 A2B4 bebeğime baba nerde dede nerde dediğimde eliyle gösteriyor baba dede de diyor ama yüzlerine bakıp bilinçli demiyor rastgele söylüyor sadece al kelimesini bilinçli söylüyor şu an 13 aylık normal mi
A2B4 Deniizzz01 eliyle derken işaret parmağını göstermiyor o zaman? Aslında bilinçli kelime burada başlıyor yani yüzüne bakarak demesi gerekiyor 1 kere bile yeter