Cydvrl Merhabalar oğlum 3 ay 6 günlük oldu. Bebeğim 6 aylık olduğunda okula başlayacağım. Bakıcı bakacak çocuğuma her ne kadar hala bulamamış olsakta....... benim sorum şu; 5.ay itibariyle ek gıdaya başlamak istiyorum alıştırmak için sizce erken mi? Çünkü sağıp bırakacak kadar fazla sütüm yok şimdiden sağlamıyorum. Okulda en fazla 5 saat dersim olcak. O 5 saati emmeden ek gıdayla geçiştirebilir miyiz? Acıkır mı emmek ister mi?? Kafamda deli sorular. Önerilerinizi bekliyorum
EdaKOSAR Cydvrl mama alabilirsiniz bakiciniz siz yokken 2 kere mama arada 1 kere ek gıda verse zaten gelmiş olursunuz
Gulcem44 Cydvrl tam 4.5 aylıkken ek gıdaya başladım sütüm yetmiyordu hiç bir sıkıntı yaşamadım 6 aylık şu anda
Yusra01 Cydvrl 4 aylıklen başladık tadımlara 4 buçuk aylık olduğunda öğün olarak yemeye başladık suan 5 aylığız 5 öğün yemesi gerekiyorsa iki öğün sebze püresi yada çorba yiyoruz
EdaKOSAR 1 yaşına kadar ana öğün anne sütü ya da devam sütü, ara öğünlerde ek gıda alabilir sadece o aylarda tadım oluyor çok az yiyorlar
Cydvrl EdaKOSAR sabah 8 de besleyip gittiğimde ara öğün olarak ek gıda verilebilir demi ben en geç 1 de geleceğim
EdaKOSAR Cydvrl Olabilir aslında bir bakarsınız baktınız ek gıda almak istemiyor acikiyor ona göre başka çözüm bulursunuz
Cydvrl Yusra01 bana da 4 aylıkken başla tadıma dediler ama ben neyi nasıl vermem gerekiyor bilmiyorm. Kısaca bahseder misiniz nasıl başladınız neyi ne kadar verdiniz 4 aylıkken?
Yusra01 Cydvrl patates ve havuçla başlayabilirsiniz biraz haşlayıp blendırdan geçirin ya da çatalla ezin yediği kadar verin üç gün kuralını kullanmadım ben ama dilerseniz üç gün ard arda aynısıni yedirip dördüncü gün yedirmeyebilirsiniz yoğurt yapıp yedirebilirsiniz
Ysmncftc Yusra01 özel olmazsa siz neden erken başladınız ? Sormamdaki sebep Bende erken başlamak istiyorum çünkü mama ile beslemiyoruz sutum çok çok az gün içerisinde toplasanız 1 öğün etmiyor 😔 şuan 3 ay 12 günlük ve bende ise başlayacağım 4 aylık olduğunda acaba bende mi sizin gibi erken başlasam tadimlara
kuzeyto Cydvrl emzirip cikarsiniz, 1 ogun de mama alir siringayla vs gerekirse sonraki acikmasina gelmis olursunuz zaten. Ek gidaya erken baslasaniz bile ilk aylar doyumluk yiyemiyorlar, ana ogunleri yine sut oluyor.
Zipcik Cydvrl evet baslasan iyi olur çünkü anca oturuyor yeme düzeni.bide çocuktan çocuğa değişiyor bu isler.benim kiz mesela sagdigim sütü içmedi hiç .ben işteyken (ki bende 7aylik başlamıştım geçen sene yarım gün gidiyordum) yuumrta peynir falan yiyordu bazen yemiyordy tarhana çorbası yoğurt şu bu derken geçti .yani aç kalcak diye korkma .bakıcısı biraz yoğurt yedirir biraz elma bazen biraz yumurta tarhana derken onlar düzeni oturtur merak etme.suan en önemli şey iyi bakıcı bulman ve çocuğunun bakıcıya alışması.inan bu yemesinden icmesinden çok daha önemli.benden tavsiye kesinle bakciyi en az bir ay önceden bul ve kademeli başlat.kadina iyice alissin yoksa çok zorlanirsin
Cydvrl Zipcik yeme içme konusunda rahatlattınız sağolun. Ama bakıcı konusunda ben de zor durumdayım. Az kaldı hala ortada kimse yok Allah’dan ümit kesilmez diyorum artık.
Zipcik Cydvrl inşallah iyi niyetli ve size uygun birini bulursunuz.ben geçen sene zorlanmistim evde yabancı biri değişik gelmişti ama bu sene daha rahatım.cocuk büyüdükçe oyundan falan anladikca daha kolay oluyor bırakmak..ogretmensin galiba okula falan haber saldın mi vardır çocuk bakan eli yüzü düzgün veliler mutlaka
Cydvrl Zipcik ben bakıcının evine bırakacağım çocuğu o yüzden de kendi mahallemden yakın birisi olsun istiyorum ama henüz kimseyi bulamadım. Velilerim genelde uzakta oturuyorlar yoksa isterdim onlardan biri baksın.