sumeyyeyilmaz güzel arkadaşım bende çok çektim ve yanlış yönlendirme yüzünden çocuğum şarıl şarıl sütüm olduğu halde emmedi içimde hala yaradır. Kendimi hep eksik hissederim. Ben yaptığım yanlışları ve yanlış yönlendirmeleri bıraktım fark edip ama bizim için çok geçti senin için çok erken yazacaklarımı lütfen uygula umarım işe yarar
- Kural hemen sağım yapmayı bırak( göğsün düzelince sadece elinle sağım gerekiyorsa yap)
- Lansinoh krem kullan( belli ölçüde hep nemli kalsın )
- Gümüş kapak veya göğüs kalkanı kullan( göğüs kalkanı bebek bir göğsünü emerken diğerinden akan sütü topluyor ve neredeyse bebeğin emdiği kadar süt toplarsın diğer göğsün dinlenmiş olur her emzirmede) gümüş kapak kıyafetlerine sürtünmeyi engelleyerek tahriş olmasını engeller bu çok önemli)
- Ve en önemlilerinden bebeğine biberon değil biberon kaşıkla mama ver ki biberona hiç alışmasın seni arasın hep
- Muhtemelen bebeğini yanlış tuttuğun için damaklarıyla göğüs ucunu ezdi ve yara oldu gerekirse emzirme yastığı kullan maksimum bu dediklerimi yaptıktan sonra bebeğini uzun aralıklarla emzirme göğüslerin iyileşsin bi kendini toplasın gerekirse emzirmeye bir gün komple ara ver ama sonrasında sık sık emzir mamayı keski emzirdikçe düzelsin
Eminim işe yaracaktır bu söylediğim şeyler masraflı görünebilir ama sonrasında mamaya dökeceğin paradan çok da ucuza gelir umarım maddi imkanlar ölçüsünde söylediğim her şeyi yaparsın. İyileşeceğine inan ilk bebekte oluyor böyle şeyler ve yediklerine dikkat et özellikle hemoroid göğüs çatlağına neden oluyor baharat acı vs tüketme. Tüm kalbim seninle lütfen yazdıklarımı dene lütfen. Benim için geçti her şey için ama hiçbir anne için geç olmasın her anne bebeğini huzur içinde ten tene kadar emzirsin. Bazen diyorum ki şimdi keşke ne kadar canım yanarsa yansın düzelecekti etrafımda beni damızlık inek gibi sağmak yerine boşver emzirme diyen birilerinin yerine aklı başında insanlar olsaydı. Ben doğru yolu kendi kendime geç buldum her şeyi deneyerek ama çoktan meme reddi yaşadık ve aşamamıştık. Tüm kalbim seninle mesajdan ulaşıp bilgi alabilirsin ❤️