Kubra226 Bebeğim kız 4 buçukta aylık 35+4 de doğum yaptım iiii diye ses çıkarıyor göz teması var gülüyor arada kahkaha sesi çıkarıyor ama agu sesi çıkmadı. Bı tanıdığımin bebeği 11 gün büyük çığlık atıyor onunki erkek
sessizkuzucuk Kubra226 her bebek farklıdır, benim bebeğimde kız 4 ay 20 günlük 3 aylıkken agulama başladı. Biraz zaman verin, agulama normal şartlarda 3.ay sonu 4.ayda beklenir. Ama olmazsa da büyütmeyin akışına bırakın, bebeğinizle bol bol konuşun ☘️
Melihaslan5144 Kubra226 benim oğlumda 1 buçuk aylıkken aguladı 5 aylık şu an sinirleniyor bağırıyor kahkaha atıyor aa uu harf harf sesler çıkarıyor
Habibeayliz32 Kubra226 beneğinizle sürekli konusun goz teması kurun o zamann gorceksiniz yaptını vee surekli sarkılar soyleyin degişik sesler cıkarın o sizi taklit bile etmeye calısacak meselaa dudaklarınızı bırrr gibi yapın cocukların su ısteme sesi gibi yanı goreceksınız zamanla sızı taklıt edecek
Kubra226 sessizkuzucuk Konuşuyorum ben de kitap okuyorum ama erken doğduğu için mi acaba Sizin ki kız mi erkek mi çıngırak falan tutuyor
Kubra226 biricigiminannesi26 okuyorum sürekli konuşuyorum bana iiii iiiii diye karşılık veriyor agulamak zorunda mı acava
biricigiminannesi26 Kubra226 yani dönemsel olarak neleri yapması gerektigini araştırın ona göre bilirsiniz ,ben yapmalı diye biliyorum
Rdderya Erken doğan bebeklerde yenidogan isitme tarama testini geçse dahi bu aylarda agulamaya baslamaz ve seslere tepki vermezse bir isitme kaybi olabilir odyolog gormeli oncelikle
Kubra226 Rdderya sesleri duyuyor çıngırak seslerini takip ediyor bir sorun yok işitmesin de hatta uyurken kapı sesine bile uyanıyor
kizcegunes Kubra226 düzeltilmiş yaş hesabıyla gelişimini takip etmeyi öneriyor birçok doktor. Yani 5 hafta geriden geliyor yaşı gibi düşünmeniz lazım. Hani 40 haftaya göre hesaplıyorlar doğumu. Çok gelişim göstermiş onu da yapar mutlaka annesi zaman ver kimseyle de kıyaslama♥️
Kubra226 kizcegunes inşallah ne bilim çok takıntılı bir insanım en sevmediğim huyum morali bozuluyor insanın. Doktor prematüre değil dedi ama sonuçta erken doğdu 2350 doğum kilosu sonra 2 kiloya düştü sarılık geçirdik 2.5 ay uzamış sarılıgimiz vardi
Superstar_00 Kubra226 Bebeklerinvgelişimi birbirinden farklıdır. Bebek 3 ayın sonu, 4 ayın başlangıcında "agulama/babıldama"ya başlayacaktır. Bebeğiniz özellikle mutluyken ve oyun halindeyken bu sesleri daha çok çıkardığını fark edeceksiniz.
Kubra226 Superstar_00 oyun halısı da aynaya bakarken mırıldaniyor çarpiyor hemen oyuncaklara heyacanlaniyor
Adenkom Bebeğinizin doğduğu haftaya göre 1ay geriden takip etmelisiniz diye biliyorum mesela siz 3.ay özelliklerine bakmalısınız gibi korkmayın benim bebeğimde sesli gülmüyor öyle mimik olarak gülüyor sadece 🥰