Busraksee1 Merhaba güzel anneler 🌸 sütümün daha faydalı ve yağlı olması için ne yapmalıyım? Gerçekten çıkmaza girdim çok düşünüp stres yapıyorum artık sütüm var ama yağlı bir süt değil bu yüzden çocuğum da kilo alamıyor şuan kilosu sınırda sütümün yağlı olması benim yediklerimden mi geçiyor ne yemeliyim yada siz neler yaptınız tecrübelerinize ihtiyacım var 🌸 Bebeğime yemek de yiyor bir haftadır mamaya da başladım mecbur 9 aylık bebeğim
Kbckr52 Busraksee1 bebeğiniz büyümüş zaten bu kadar kafaya takılacak birşey yok annesi sütün yağlı oluşu annenın kendısıyle alakalı olan birşey yedıklerı onu asla etkilemez ama bulgur hoşaf vs sütünü arttırır çorba püreler kemik suyuyla yapılan şeyler bu tarz besleyin çok da kilolu olmasına gerek yok ayına göre iyi gidiyorsa hiç kafaya takmayın
Matildanil Busraksee1 merhaba kaç kilo acaba bebeğiniz . Benimde sütüm hep normal geliyor bi türlü fazlalaştıramadım bu sebeple çok sık emziriyorum bebeğim doysun diye anca doyuyor
Uyutanne Busraksee1 yağlı süt kilo aldırır yağsız süt kilo aldırmaz diye bir şey yok araştırın isterseniz ve moralinizi bozmayınız iyi beslenip süt kalitesini arttırabilirsiniz sadece☺️ 1 buçuk yaşında oğlum hala emiyor sütüm de yağlı ama zayıf gorumcemin oğlu 2 ay emdi daha emmedi tosuncuk gibi zor yürüyor kilodan emmeyle değil çocuğun yapısıyla alakası var bence. Önemli olan sağlıklı mi hastalığı vs var mı o. Moralinizi bozmayın bence doktora götürün çok geri falan derse tamam ama doktor iyi derse sorun yok bence
turkaninalli Busraksee1 Bebeğinizin sağlık sorunu yoksa lütfen kimin ne dediğiyle ilgilenmeyin moralinizi de bozmayın. Hepimiz aynı olmadığımız gibi bebeklerimizin de aynı olmasını bekleyemeyiz 🌼
Busraksee1 Kbckr52 ayına göre tam sınırda gidiyor doktor daha iyi olabilir dedi kilosu için ek gıdada herşeyi veriyorum ilik suyundan tutun köy ürünlerine kadar herşeyi doğal. Zayıf olması yapıda dolayı da olabilir biz hep zayıfmışız eşimin ailesi yapılı olunca benim bebeğim göze batıyor biraz bende sütüme çare aramadım Sütüm var şükürler olsun tek sorun yağlı olmaması.
Busraksee1 Matildanil şuan bebeğim 9 aylık bir ay önce 8 buçuk kiloydu yarın kontrolümüz var bende Merak ediyorum ne kadar kilo aldığını sütü arttırmak için ben badem beyaz üzüm hoşaf su Sütün içine yulaf ezmesi kuru meyvelerden koyup yiyordum bunlar sütü arttırıyor hele beyaz üzüm gece yatmadan yiyordum göğüslerim taş gibi oluyordu sabaha çok faydası oldu bana tavsiye ederim ☺️
Aliyaes Canım öncelikle mutlu anne bol süt demek sana tavsiyem hurma, muz, yumurta ve kilo almayı sende göze alıyorsan sıkı dur geliyor 😂Helva müthiş kilo aldırır ikinize
Busraksee1 Aliyaes ayy helvayı duymamıştım her sabah olmasa da yerim aslında ama bebeğime hiç vermedim verebilir miyim 9 aylık tavsiyen için çok teşekkürler bu arada 🩵☺️
Busraksee1 Uyutanne içimi rahatlattınız çok sağolun🌼 doktora gidiyoruz hatta yarın kontrolümüz var kilosu sınırda daha yüksek olsa daha iyi dedi doktor mamaya da başlayabilirsin dedi ama bebeğim biberonu da mamayı da kabul etmiyor bir haftadır uğraşıyorum 😕
Gktgalp Benim oğlumda 8.5 aylık ek gıdaya başladığından beri daha az emmeye ve zayıflamaya başladı eşim ve kayınvalidem panik halinde 9 gün küçük kuzeni ondan daha büyük görünüyor. Sürekli ek gıda vermem konusunda baskı yapıyorlar ama çocuk bu seferde ememiyor ve uykuya geçişte zorlanıyor o kadar yorucu bir süreç ki persentil değerinin sınırında olduğu için bende üzülüyorum acaba neree yanlış yapıyorum diyorum.
Busraksee1 Gktgalp şu dönemlerde normal mi bilmiyorum bizde aynı böyleyiz şuan sütüm yağlı olmadığı için bile bile el gıdaya öncelik veriyorum ama anne sütünden de kesmiyorum birde şu ailemizin yaptığı gereksiz yorumları iyilik yapıyorum derken insanın psikolojisiyle oynuyorlar bir ara öyle bunaldım ki kimseye gitmedim gittiğim herkes zayıf zayıf yok doktor önermeler falan normalde umursamam ama beynime işledi artık
Gktgalp Busraksee1 Az önce aşıya gittik bu ah 500 gr almış oğlum boyu uzamamış ama erkek bebekler kız kadar hızlı atılmaz isterseniz doktorla görüşün ama doktor ölçülerine normal diyecek dediler. Çünkü yemesinde sıkıntı yok ve bende bol su içip sağlıklı gıdalar tüketiyorum
Aliyaes Busraksee1 bebek değil sen yiyeceksin bebeğe 1 yaşından önce asla şekerli şeyler yedirmeyin unutmayın onun karaciğeri hala gelişiyor
Busraksee1 Gktgalp bugün kontrolümüz vardı bir ay boyunca hiç kilo almamış formül mama verdi kilosu sabit 8.500 kaldı benim bebeğim de yiyor ama almıyor kilo anlamadım gitti
nazli-06 Busraksee1 boyu ve kılosu ne kadar şuan. Benım sütüm yağlı ben hamılelıkte de sonrasında da kuruyemıs cok tükettım ama yapı meselesı de olabılır. Dpgumdam sonra avuc avuc kaju, cevız, fındık, badem, dut kurusu, hurma, kayısı tüketıyordum,
kurabiyem28 Busraksee1 sizin bunları tüketmeniz lazım.ciğer kırmızı et yoğurt kefir. Abur cubur ve şekerden uzak durun. Hastalanmayan çocuk instagram sayfasına bir bakınız çok faydalı
nazli-06 Gktgalp her cocugun yapısı farklı bıde süt bunye meselesı, karsılastırıp sızı daha cok strese sokmam istemem kıloya pek takılmayın bence alınır verılır kılo, boyu uzuyor mu sütüm yarıyor mu dıye her ay duzenlı takıp edıyorum uzamış mı dıye. Benım kızım 3.5 kg 52 cm dogdu. Ilk ay 1.5 kg aldı 5kg 54 cm oldu. Yüzü vücudu sivilce gbı mıbık mınık kırmızı noktalarla dolmustu. 1.ay muayenesınde doktor sütün yaglı ve bebege yarıyor o yuzden bu kırmızı noktalar demıstı. Sonrakı ay 6 kg 60 cm oldu. Bir anda 6 cm boy attı. Dedıgım gbı ben bol kuru yemıs yıyorum yemek atırt etmıyorum. Şuan 7 aylık 72 cm 9.5 kg cıvarı. Ek gıdaya basladık ama yogurt dısında hıc bır sey yemıyor bemde zorlamıyorum.