yyesilintonu sana zararı var sütün tantanası yapmiycam aylar önce bu posttan bende açtım geçen seneye kadar inek sütünün faydasından zararından kimsenin haberi yoktu burds herkes cok iyi biliyor herkesi evet bilişim ve medya çağındayız hersey elimizin altında imkanlarda geniş ama sana tecrübeli bir anne yorumu yapacağım yaşadım ve gördum çünkü 6. Ayda bütün bebekler için ek gıda vaktiyken biz 8. Ayımızda olmamıza rağmen ek gıdaya geçemedik doktoru çok mama ictiği için ek gıda alamadağını bu ay itibariyle mamayı azaltarak 1 yasında kesmemi söyledi burda simdi 2 yasından önce mama kesmeyin tantanası yapanlarda olacak her cocuk icin ayni sey söz konusi değil cocugun yemek yemiyor mama iciyorsa mamayi 7. Ayında da kesebiliyorsun. Ve biz tabiki mamayı azalttik ancak bugun 16 aylik ve hala kesemedik 🤣 süte mi baslasam dedim 2 günde denedim ancak bebegik sütü içmedi öğürdü sürekli bende biraz düşündüm ve mamayı bıraksın derken neden süte başlıyorum bu cocuk yemek yesin dedim ve bir plan yaptım kağıda menü yazdim haftalık örn. Sabah yumurta peynir zeytin salatalık portakal suyu (hepsini yemez genelde)
Uyumadan önce yayla çorbası uyudu uyandı havuçlu sehriye aksam bizimle sulu köfte ve pilav ara boşlukta muz elma yogurt vs. Birsey gibi bir menü yazdim ve uydum cocuk tok oldugu icin gün icinde mama aramadı ancak bizim sorunumuz hep geceydi 5 6 kere kalkar mama icerdi suanda geceyle mücadele veriyorum nacizane tavsiyem birini biraksin derken cocuga yeni bir aliskanlik kazandirma bu seferde kan değerleri sıkıntıya girer sütü biraksin diye ugrasirsin