Arkadaşlar belki diyeceksinizki "sanane" ama o iş öyle değil işte insan göz göre göre de susamıyor malesef.. 5 ay 16 günlük bir kızım var sadece anne sütüyle besleniyor ve ek gıdaya başlamak için 180 günün dolmasını bekliyorum.. Okadar çok yanlışlar okudum ki dayanamadım bu postu açtım. Hepimiz anneyiz ve hepimiz bebeğimiz için en iyisini en sağlıklısını istiyoruz ama Bazen sizin için iyi olan şey bebeğiniz için iyi olmuyor malesef!! Sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde gelişiminde bir yavaşlama yoksa lütfen erkenden ek gıdaya başlatmayın hem mama hem meme gidenlerde lütfen doktorlarının önderliğinde yoluna devam etsinler.. Anneanneler babaanneler çok tecrübeli evet ama tıp ilerliyor arkadşalar hergün yeni bilgiler doğru bilinen yanlışlar paylaşılıyor lütfen eskiye bağlı değil çağımıza ayak uydurarak yaşayalım.. Ek gıdaya yoğurt ile başlanmaz hala öneren doktorlar var biliyorum ama onlarında kendini geliştirdiğini düşünmüyorum.. Artık bir çok doktor bunu önermiyor çünkü süt ürünü hem sindirimi daha zor hemde alerjik bir besin.. Zaten sindirim sistemi daha yeni oluşmuş bir bebek var elimizde yoğurt yerine lütfen sebzeyle başlayın ve 3 gün kuralına uyun ilerleyin .Tadımlar 45 gün sürüyor bu süre içinde sadece tek bir besin verin lütfen karıştırmayın 45 gün sonunda hem kahvaltıya başlayabilirsiniz hemde 2 en fazla 3 besini karıştırıp verebilirsiniz.. Tamamiyle püre yapıp başlamayın daha sonra çok zorlanabilirsiniz korkmayın bebeğinizin öğürme refleksi sandığınızdan daha kuvvetli az pütürlü bırakın çatalla ezin tabikide gözünüz hep üzerinde olsun Blw yönteminide deneyebilrisiniz.. Kusura bakmayın biraz uzadı ama okadar çok yanlış okudum ki direk 3 çeşit karıştırıp veren var tuzlu veren var tatlı veren var!! 2 sene tuz ve şeker yasak!! Sağlam temel oluşturalım ki sağlam bünyeler yetişsin.. Ben sadece küçük bir hatırlatma yapmak isteyen bir anneyim lütfen burayı tartışma alanına çevirmeyelin💜