elek01 yaşlar yakın olunca illa ki bi yardımcı gerekiyor. Benim kızlarım arası 2,5 yaş. İsteyerek yaptık ikinciyi. Ama hamileliğim sırasında hep düşündüm yetebilecek miyim, ikinciyi ilk kadar sevebilecek miyim. Eşit zaman ayırabilecek miyim fln. Bizim yatılı bakıcımız var, o yüzden ilk amanlar daha kolay oldu. Küçüğü daha çok o idare etti, bende büyükle ilgilendim. Ama bu sefer büyük küçüğü kanullenemedi. Anne hep büyüğün küçük sanki bizim değilmiş gibi düşünüyordu. Sonra ikisiyle beraber vakit geçirmeye başladım. Ara ara ikisine ayrı ayrı da zaman ayırdım ama çoğunlukla birlikte aktivite yaptım. O zaman ikisi de daha kabullendiler birbirlerini. Küçük büyüğe tepki vermeye başladıkça da daha iyi olmaya başladı. Ve annelik içgüdüsü ikisine de eşit sevgi verebiliyorsunuz. İkisine de bir şekilde yetebiliyorsunuz. Duygusal olarak tabii. yaşlar yakın olunca bir yardımcı olması iyi oluyor çünkü annenin de dinlenmesi gerekiyor. Bir de ilk zamanlar bebeğe sürekli bakım gerektiği için anneye çok zor oluyor ikisiyle yalnız.