Ikicocukbiranne brsnhsm Kreş çözüm değil ya kim uyduruyor bunları kreş destek olabilir ama önce dil terapisi alması lazım.
brsnhsm Ikicocukbiranne çok haklısınız. Bende zaten hiç pedagog psikolog gitmeden kafama göre gönderdim kreşe. 🙋🏼♀️
Ikicocukbiranne Muzu_bicakla_soyan_kadin aynı şeyi yazmışız. Bu platformda cocuk gelişimi ve psikolojisi hakkında eğitim alan almayan herkes konuşuyor. Bi tutturmuşlar kreş masallah ölümden başka her şeye çare kreş. Kreş destek olur çocuğa dedik kreşe mucize sihirli bir şey gözüyle bakıyorlar. Tut dedik yut anladılar yine
Aras09eymen berfinmiyy27 kiz kardeşim 4.5 yaşında konuşmaya başlamıştı canım şimdi susmak nedir bilmez siz bol bol konuşun sohbet edin kafanıza takmayin
Bfgm Minikvosvoscu merhaba benim kızımda 32 aylık aslında konuşuyor 4-5 kelimeyi yan yana getirip cümle kurduğu bile oluyor ama çoğunlukla hep aynı şeyleri söylüyor. Aktif bir konuşması yok. Arada anlamsiz kelimeler anlayamadığımız cümleler kurabiliyor. Doktora götürmek istiyorum yaşıtları konuşuyor çünkü hangi doktora götürmemiz gerekiyor? Pedagog mu yoksa bu konuşma becerileriyle ilgilenen başka bir alan mi?
Minikvosvoscu Bfgm çocuk psikiyatrisi yada çocuk gelişim uzmanına götürmeniz lazım şöyle demişti doktorumuz ben buraya otizmli bir çocuk hastamı getireyim sizden iyi konuşur fakat konuşmak ezberlediği kelimeleri söylemek konuştuğu anlamına gelmezmiş iletişim kurması gerekiyor sohbeti çocuğun başlatabiliyor olması lazım. Bugün akşama ne yemek yapayım ? - makarna, çorba vs dedi çocuğunuz bu iletişim değilmiş
muhendisanne1 Minikvosvoscu hangi doktora götürdünüz ? Gelişim geriliği mi dediler ? Nasıl çözdünüz ? Bu süreçte neler yaptınız nelere dikkat ettiniz ve kreşe gönderdiniz mi ? Oğlum 2 buçuk yaşında ve konuşmuyor bu durum beni endişe ettiriyor
Minikvosvoscu muhendisanne1 çocuk psikiyatrisine gittik uyaran eksikliği demişti kreş kesinlikle olmaz doktor gerekli görürse özel eğitimle başlamak lazım şimdilerde ergoterapi diyorlar çok faydası oluyormuş dil terapisi de gerekirse bize gerek görmedi ama biz evde çok sıkı dikkat ettik tamamen telefon tv yi kapattık bizde kendi telefonlarımızı elimize hiç almadık bir hafta içerisinde ilk defa çocuğum gece uyanmadan sabaha kadar uyudu oyun grubuna gittik yaşıtlarına ilgisini arttırmak için zaten evde bol bol okuyorduk kitap ama sessiz bir evdik anne çok konuşkan olmayınca biraz tetiklenmiş aklından geçirdiğin herşeyi sesli söyleyeceksin demişti doktorumuz şimdi şu gri koltuğa oturayım kalkayım annemi arayım herşeyi sesli dile getirdim 6 ayın sonunda göz teması adına seslenince bakma ortak dikkat gibi problemleri hallettiğimizde kreşe yazılabilir demişti sonrasında 1 ay da 400 kelime söyledi hepsini tek tek not almıştım
Minnakkk Muzu_bicakla_soyan_kadin kesinlikle size katılıyorum. Kızımın sınıfında vardı bu sene basında konusmayan bir ogrenci 4 yas hic konusmuyordu. Kızım surekli anne eda konusmuyor o konusmasını bilmiyor diye surekli anlatıyordu hatta Bı gun okuldan anne eda bugun hı hı dedi sesini duydum diyerek cok sasormıs geldi. Bu cocuklar arasında cok buyuk sıkıntı bence kendini ifade edemiyor daha da içine kapanıyor. Öğretmenin de yonlendirmsyle aile okuldan aldı özel egitime basladı lar
AlinaEmreHan1 berfinmiyy27 genetik, normal vs diye beklemeyin, durumunuz ciddi , bir an önce gereken uzmanlara götürün , danışın , ne yapılması gerekiyorsa yapın ertelemeyin
Busraata33 berfinmiyy27 oğlum 2,5yasında bu ay konuşmaya başladı dil terapistine götürmüştük kelimesi yok diye.Tv telefon izliyor ise çok etkiliyor herseyi anlatarak sürekli konuşarak çözdük olayı.Birde kitaplar çok etkili oldu.Bence mutlaka gidin dil terapisine hem kişinin ne yapacağını söylüyor hemde insan motive oluyor.
1ben1eymen Busraata33 Hiç mi kelimesi yoktu. 23 aylık benimde çok sesler çıkarıyor ama anlamlı 1 tane bile kelimesi yok.
Birbebekkkbircicek Busraata33 canım peki kelimeleri var mıydı 2.5 tan önce benim oglum 21 aylık kuş , aç, ağaç , möaii tısss baba diyor :(
Hayalim51 berfinmiyy27 2018 mayıs doğumlu konuşamıyordu psikoloğa götürdüm 6 aydır dil terapisti verdi baya baya konuşmaya başladı
EymenDilek22 Minikvosvoscu dilde perde oluyo bazı çocukların oyüzden konuşamazlar benim komşumun çocuğu 6 7 yaşına kadar konuşamadı perde kesilince konuştu
Minikvosvoscu EymenDilek22 evet mum üfleyemezler dilini dışarı tam çıkartamazlar sağa sola oynatamazlarmış dil bağı da önemli bir faktör konuşmada
Rumeysaden berfinmiyy27 canım kuzenlerim 7 yaşında okula başlayınca konuşmuştu korkma konuşur sosyallestir bol bol
manikeneko666 Rumeysaden ne anlatıyorsun abla, bırakalım evlenene kadar konuşmasın ne gerek var , tövbe tövbe, verdiğin öneriye bak , kendi çocuğun olsa böyle pus pus beklermiydin acaba?
maysa-19 Rumeysaden 7 yaştan sonra bı önemi varmı sence.diger çocuklar kat kat ilerde olmuş olcak.7 yaşında okuma yazmamı ogrencek sosyallescekmi derdini anlatabilcekmi hepsini nasıl yapcak çocuk
Ebruceyda Rumeysaden bu kadar sacma bir yorum olamaz ya! Kusura bakmayin ama agir konusmamak icin zor tuttum kendimi. Bu ne cahilce bir yaklasim ya! Bu cehaletinizi bir de cok engin bir bilgiymis gibi paylasima acik mi buluyorsunuz?
Minikvosvoscu Birbebekkkbircicek bu işin son basamağı iletişim yani kelimeler öncelikle göz teması Adına seslenince bakma ortak dikkat sonrasında kelimeler kendiliğinden geldi
Hayalim51 Birbebekkkbircicek yok hayır otizim değil sadece konuşması geriden geliyordu sadece bende başta otizimden şüphe ettim amma değilmiş 2 yıllık dil terapisti verildi 6 aydır gidyor düzenli vaziyette bende evde çalştrym düzeldi
Busraata33 Birbebekkkbircicek evet ilk psikiyatriye sevk ediyor doktor sonra dil terapisti otizimle alakalı birşey yoktu sadece konuşma geriliği vardı şuan 2,5yaşında cokda güzel konuşuyor
Winnithepooh manikeneko666 cevabınız vok yerinde olmuş uzun zamandır okuduğum en iyi yorumlardan biri yazdıklarımız vallahi herkes bi ogrenmis sosyallessin kreşe gtsin 🤷🏼♀️