Dondurmalikahve berfinmiyy27 Ramdan rapor çıkartıp en kısa zamanda dil terapisine başlayın. Benim tanıdığımin çocugu askere gidene kadar konuşması diyenleri dinlemeyin
brsnhsm Ikicocukbiranne çok haklısınız. Bende zaten hiç pedagog psikolog gitmeden kafama göre gönderdim kreşe. 🙋🏼♀️
Ikicocukbiranne brsnhsm çocuğunuz gelisim basamaklarını normal şekilde geçti ise elbette gönderin ama hiç konuşamayan çocuğu kreşe gönderirseniz YAB yaşar
ppzeynep Birbebekkkbircicek Doğa(ablası) tese(teyze) mama, delşir(babasına taktığı isim) ver, al, nooo, Casu(benim adım) çiş, kaka, abata(yumurta)… böyle kelimeler ve sayıca çok az.
Hayalim51 Birbebekkkbircicek yok hayır otizim değil sadece konuşması geriden geliyordu sadece bende başta otizimden şüphe ettim amma değilmiş 2 yıllık dil terapisti verildi 6 aydır gidyor düzenli vaziyette bende evde çalştrym düzeldi
Hayalim51 Birbebekkkbircicek valla bacım anne dede başka hiç 1 tane kelimesi yoktu piskoloğa götürdüm rapor verdi özel gereksim okuluna doktordan 10 gün sonra başladi daha önceleri kendini ifade edemedinden sürekli kafasına duvarlara vuruyordu hiç arkadaş edinemiyordu sürekli evde duruyordu dışarı çikmak istemiyordu sürekli ağlıyordu daha neler neler şuanda kendine çok sayıda arkadaş edin idi konuşmaya başlayınca kolay kolay ağlamaz oldu sinir krizleri bitti şarkılar söyler oldu daha neler neler 😇😇
Hayalim51 Birbebekkkbircicek ha bazı kelimelere dili dönmüyor ama çok yol kat etti bunu hocası da diyor
mavigiller berfinmiyy27 benim yeğenim de aile içi şiddetten konuşması geriledi tam başlamışken 4 yaşındaydi ve babam her gün parka çocukların arasına götürdü konuşamıyor diye ilk başta oynamak istemediler babamda çözüm olarak şeker cikolata falan alırdı oynayın kardesinizle vs diye ve kısa bir süre içinde konuşmaya başladı çocukların içine karışarak belki kreş vs bir yere görürseniz etkisi olabilir diye düşünüyorum
Minikvosvoscu 112233445566 yok otizm değil uyaran eksikliğiymiş zaten otizme çok benziyor sorunları o yüzden baya korkmuştum
Muzu_bicakla_soyan_kadin Rumeysaden zaten en büyük iyiliği siz yaptınız moral bozmayarak😊 teşekkürler 🌸
Bfgm Minikvosvoscu hm peki bir rahatsızlığı varsa nasıl anlayabilirmişiz? Genelde konuşma da zorluk çekilir , göz temasında bulunamaz ya da akranlari ile iletişime geçilmez diye biliyorum ama siz çok farklı bir şey söylediniz şaşırdım şu an
berfinmiyy27 Bfgm anne baba gel baybay tek tük kelimeleri var ama cümle kurmuyor çok az kelimeleri var ve herseyi anlıyor
Papatyamkuzum berfinmiyy27 kimi çocuklar geç konuşurmuş. Konuşma terapisi dendiniz mi? Yada bi pedagogla görüşün en doğru bilgiyi onlar verir size.