Prenses-annesi1 nazli-06 2 aydır içiyorum doktor tavsiyesiyle gebelik düşünüyorum diyince başlayalım folik asit dedi
nazli-06 Prenses-annesi1 bende aynı sğrecı yasadım. Hamılelık olacagının garantısı yok, bende pyle oldu. Başka bır doktor durmadan ılac kullanıp şişirme kendını kılo yapıyor dedı. Hamıle kalınca kullanırsın dedı. Ben oyle yaptım. Hamılelik ıcın kan testı vermeye gıttıgımde sonucu cıkmadan kullanmaya başladım hemen. Turp gbı bır kızım var smdı.
ppzeynep nazli-06 Ben de böyle düşünüyorum. Böyle de yaptım. Her besinden tüketen, Türk mutfak kültürüyle beslenenlerde folik asit eksikliği olmuyormuş kolay kolay. Tabii yine de kimseye siz de böyle yapın, diyemem.
AlyaMavi Prenses-annesi1 folik asit fazla kullanılırsa depolar dolar ve zararlı olur .Fazlası vücutta metal fazlalığı yapar yükleme ve o da baska sorunlara sebep olur siz doktorunuza danışın
AlyaMavi Aslicamm folik asit birçok vitaminin birleşimidir uzun süreli kullanımda organlara zarar verir ve bebeğe fazla metal yüklemesi yapar bu da bebekte hiperaktivite bir grup araştırmaya göre otizime falan yol açar .Örnek vereyim d vitamini fazlaca kullanırsanız sizi zehirler ..Folik asitte vitamin takviyesidir .Doktorlar boşuna demiyor fazla kullanmayın diye diğer türlü sorun olmasa 9 ay kullanırız degil mi ..Yeni nesil çocuklarının alfa olması Zeki hareketli olması fazlaca folik asitten asırı yüklemeden .Herseyin fazlası zarar .
Aslicamm AlyaMavi yok bence siz bakıp öğrenin ama Google’a değil açıp bilimsel bi makale okuyun. Yani gerçekten bu kadar bilgisiz olup da bu kadar kendinizden emin olmanıza hayret ediyorum. D vitamininin fazlası toksik çünkü yağda çözünen bir vitamin vücutta birikebilir folik asit ise suda çözünen bi vitamindir vücutta deposu yoktur ayrıca bir çok vitamin karışımı değildir kendi tek başına bir vitamindir.
AlyaMavi Aslicamm evet doktorlardan daha iyi bilen klavye profesörüsünüz sanırım sizin gibiler yüzünden hamile anneler yalan yanlış bilgilere inanıyor siz açıp okuyun makale okuyup anlayamazsınız bu bilgilerle
Aslicamm AlyaMavi yalnız mesleğim gereği benim zaten uzmanlik alanlarimdan birisi vitamin ve mineraller klavye profesörü olduğumdan değil. 6 senelik eğitim hayatına sahip hiçbir doktor da folik asite vitaminlerin karışımı demez. Hangi doktorun paylaşımıysa bu iletin degerlendireyim
Aslicamm AlyaMavi ay of bi öğrenemedim cahile laf anlatilamayacagini. Benim üzüldüğüm o kadar emin konuştugunuz yalan yanlış bilgilere inanan olur hakkına girdiginiz insanlar olur diye de aman bana ne ya