KayraVeAnnesi_06 Kızlar , bu aylarda bebeğimin gelişimi için hangi oyuncakları almam gerekiyor 5 aylık olacağız , tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi
mrv26 KayraVeAnnesi_06 bende burda bekliyim 😂 bizimki çok sevmiyor oyuncak ama belki ilgisini çeken birşeyler söyleyen olur 😂😂
kolonyalimendil KayraVeAnnesi_06 gelişimsel olarak bilmiyorum ama sesli şeyler seviyor benim oğlum 5 aylık eğitici köpekçik ve kumandası favorisi bu aralar.. çıngıraklr filan yani 5 ayda çok eğitici şeyler olmuyor ben görsel duyusal etkinlikler hazırlıyorum geçen gün borcam a ılık su koydum içine tutabileceği nesneler koydum yastığın üzerine yüz üstü yatırdım baya ilgisi vardı oyalandı pet şişenin içine su koyup içine pul attım oda ilgisini çekmişti
Burcuasaf KayraVeAnnesi_06 bizimki de 4 ay 7 günlük yani 5. Ayının içinde ama karın üstü durmayı hiç sevmiyo hareket edeyim yüzüstü yattığı yerden kafamı biraz kaldırayım demiyo normalmi sizce sizinki nasıl
Minigim38 KayraVeAnnesi_06 Pet şişe İlaç kutuları Islak mendil kutusu Pişik kremi Poşet O kadar oyuncaktan bunları oynuyor😅😅😅
KayraVeAnnesi_06 mrv26 En azından yazanlar olmuş , bende merak ediyorum çnkü fiziksel ve zihinsel gelişimi için çok önemli herhangi birşey almak istemiyorum Deneyimleyenlerden öneri almak daha iyi geliyor
KayraVeAnnesi_06 kolonyalimendil Anladım canım teşekkür ederim , henüz birşeyleri tutmuyor ya sizde de öyle mi Elini ağzına götürüyordu , oioi nin diş kaşıyıcısını aldım tutmuyor Prematüre doğdu o yüzden geriden geliyor olabilir mi
KayraVeAnnesi_06 Burcuasaf Benim bebeğim yüzüstü duruyor ama kısa sürede sıkılıyor ama kafasını 2 Aydan beri kaldırıyor benim bebeğim prematüre doğdu ama aşırı hareketli doktorlar 2dk görsün çok hareketli diyor yani analiz etmek için kısa süre görmeleri yetiyor bu yüzden de beni çok yoruyor Bana aşırı bağlı gündüz uykumuz yok denecek kadar az bu yüzden oyalanması gereken şeyler almak istiyorum hemde gelişimini etkilesin Ama erken mi bilmiyorum nesneleri tutmuyor
Lara17 Burcuasaf bizimde 4ay 2günlük karın üstüne yatırdığımız zaman 5saniye sonra ağlıyordu. Şimdi biraz daha iyi dikkat çeken oyuncaklarını gösteriyorum kızıma ama tabi oda bir yere kadar sonra sıkılıyor 🙈
kolonyalimendil KayraVeAnnesi_06 o yüzden de olabilir bide her bebeğin gelişimi kendine özgü.. dönme gibi şeyler yok mesela benim oğlumda henüz.. şuan bim poşetiyle oynuyor mesela böyle poşetle oynamayı da seviyor 😂
Burcuasaf KayraVeAnnesi_06 bizimki de aynı kafasını tutuyo ama daha dönme çabası yok.benimde henüz aldığım bişey yok çıngıraktan başka ha bir de kuyruğunu çekince ses çıkaran oyıncağı var başka birşey almadım ne alınması gerekiyor onu da bilmiyorum ilk annelik acemiliği 🤷🏻♀️🤦🏻♀️😇
KayraVeAnnesi_06 Minigim38 Ya benim bebeğim tutmuyor nesneleri normal mi bilmiyorum prematüre doğdu ama Bende gelişimini artırmak istiyorum birde gün içinde çok hareketli oyalayamıyorum artık çünkü gündüz uyumuyor doğru düzgün
KayraVeAnnesi_06 Burcuasaf Bende ses çıkaran çıngırak ve yumuşak sesli top birde dişlik o kadar . Bizde dönmüyoruz ama sırt üstü yatırdığımda kalkmaya çalışıyor . Bende tecrübeli olanlardan yararlanmak istiyorum 🤭 benim de ilk bebeğim birde erken doğum yaptım nasıl ilerleyeceğim hiç bilmiyorum
EcrinMelek1- @KayraVeAnnesi_06 bende oyun halısı var orda yarım saat 1 saat oyalanıyo nerdeyse salıncağı var orda sallıyorum hışırtılı kitaplar aldım küçük yumuşak ağzına atması daha kolay 😄 yüzüstü sıkılıyor hemen ses çıkaran bı kaç tane oyuncak var diş kaşıyıcı var baya oyalanıyo onlarla ama bazende dibimden ayrılmıyor 🤣
KayraVeAnnesi_06 EcrinMelek1- Ya benimkinde işte bana çok bağlı yatırıyorum oyalansın diye o beni takip ediyor odadan çıktığım an ağlıyor , oyalanacağı birşeyler bulmam gerek uykuda yok benim işim gücüm kalıyor onunla oda oda geziyoruz temizlik yemek işkence 🙈
Hnyramomm KayraVeAnnesi_06 çıngırakları var diş kasiyicilari var bide buyuk kizimin oyuncak hayvanlari var onlari tutmayi ve incelemeyi seviyor 😌
KayraVeAnnesi_06 Hnyramomm Birkaç parça aldım ama tutamıyor , aşırı ilgisini çekmedi hala beni takip ediyor 🫠 odadan çıktığım an ağlamaya başlıyor
KayraVeAnnesi_06 Minigim38 Veriyorum ama eli ayağı rahat durmuyor bir görseniz çok hareketli hemen fırlatıyor yaaa 🥹 Beni hep yanında istiyor emziğe de alıştıramadım asla tutmadı ağlayınca veremiyorum birşeyler le oyalanmıyor artık çok yoruyor